Dag 15: San Francisco

Door familie Goeree - A long time ago In de stad ontbeten en een openbaar vervoerkaart gekocht voor een dag, zodat we alle bezienswaardigheden konden bezoeken.
We begonnen met Fisherman's Wharf, Pier 39. Goed te bereiken met de bus. Leuk, heel toeristisch. Allemaal winkeltjes en natuurlijk de beroemde zeeleeuwen die er in de haven liggen. Vanaf Pier 39 een goed uitzicht op Alcatraz, de oude gevangenis op een eiland. We hadden geen behoefte om het te bezoeken. Ten eerste moet je er ruim van tevoren voor reserveren en het kost een halve dag.
Na een maaltijd van fish & chips lipen we richting de Coint Tower op Telegraph Hill, waar vandaan je een mooi uitzicht over de stad hebt. De weg er naartoe liepen we door een heleboel trappetjes langs huisjes met tuintjes te beklimmen. Er loopt ook een gewone weg naartoe. Vanaf de heuvel konden we de stad goed overzien. De toren zijn we niet op geweest, er stond een enorme wachtrij om naar boven te gaan.
We liepen naar een plek waar vandaan we een bus konden nemen naar de Golden Gate brug. Ondanks onze plattegrond van het openbaar vervoer viel het niet mee om uit te stippelen hoe we moesten reizen. Met behulp van vriendelijke Amerikanen kwamen we uit.
De Golden Gate brug is niet heel bijzonder, maar je moet er toch geweest zijn, vonden we. We zagen de stad weer van een andere kant.
De busreis terug de stad in was lastiger dan heen. Nadat de ene lijn niet verder ging, maar met een bocht weer terug, liepen we verder in de hoop een goede busverbinding richting Chinatown te vinden. Als we een bushalte vonden, reden de bussen niet in de goede richting of reed er net een bus voor onze neus weg. Uiteindelijk liepen we maar door. Op advies van een aardige dame probeerden we de cablecar te nemen, weer een paar blokken verder lopen. Jammer genoeg zijn die trammetjes zo populair bij de toeristen, dat ze vanaf het beginpunt meestal helemaal vol zitten. We konden er op de haltes onderweg niet meer bij en liepen dus maar weer verder. Zo zagen we heel wat van de mooie stad, maar het werd wel laat. We besloten Chinatown maar te laten zitten. We waren ondertussen al weer in de buurt van Nob Hill en dus niet zo ver van ons hotel. Daar in de buurt zijn vrij veel winkels, waar we nog even wilden kijken.  Het winkelen was geen groot succes, maar een goede maaltijd maakte veel goed. Een afscheidsdrankje in het muziekcafé van de vorige avond als afsluiting van ons verblijf in de Vs vonden we wel gepast. We maakten het niet te laat, want de volgende ochtend moesten we vroeg op om naar het vliegveld te gaan.
We hadden heel wat gelopen op één dag en onze openbaar vervoerkaart amper gebruikt. Hoewel we van bussen, cablecars en metro gebruik konden maken, bleek de kaart toch niet zo praktisch te zijn. We hadden beter een paar keer een taxi kunnen nemen achteraf gezien.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan