15-07-2010 Verblijf in San Francisco

Door Familie Visser - A long time ago

Donderdag 15-7-2010; 21.00 uur.

Zo, onze tweede dag in San Francisco. Heerlijk geslapen in het Clift Hotel. Deze keer maar een andere locatie voor het ontbijt opgezocht, Recht tegenover het hotel bij David's Delicatessen een echt Amerikaans ontbijt gehad, met eieren, spek, worstjes etcetera.

De alom bekende kabeltram van San Francisco vertrekt bij ons om de hoek, dus snel kaartjes gekocht, want er staat een druk programma voor vandaag. Na een klein half uur schuddend in de kabeltram kwamen we vlakbij Fisherman's Wharf (bekend van o.a. de zeehonden bij Pier 39) uit. Het doel was echter Pier 33, waar we om 12 uur met de boot richting Alcatraz gingen. Het bezoek aan The Rock, bekend van o.a. de film met Clint Eastwood, maar ook door de aanwezigheid van Al Capone, was indrukwekkend. Eerst een rondleiding van een enthousiaste vrijwiliiger over alle ontsnappingspogingen. Er is niemand die een ontsnapping overleeft heeft. 

Hieronder twee van de laatste gedetineerden van Alcatraz, vlak voor de sluiting in 1963.
 


Binnenkort de film over The Great Escape nog maar eens terug zien.
Best grappig om op een zo bekend eilandje rond te lopen en daarbij te genieten van de audio-toer, die gelukkig ook in het Nederlands was. En genieten natuurlijk van de skyline van de mooie stad. Een prachtige, vriendelijke stad, mete heel veel vriendelijke mensen. Een aanrader!

Na terugkomst op het vaste land, zijn we op zoek gegaan naar een fiets. Inderdaad, als echte Hollanders moeten we natuurlijk fietsend over de Golden Gate Bridge. De brug van 2,7 km is op zich niet zo'n prestatie, maar wel de rit er naar toe. Als je weet dat San Francisco gebouwd is tegen de heuvels aan, deed de fietstocht wel een beroep op onze beenspieren. Maar goed, na ruim een uur fietsen door SF kwamen we aan bij de toch wel indrukwekkende brug.Flink napuffend van de inspanningen hebben we heerlijk gegeten bij Johnny's Rockets, echt een Amerikaanse hamburgertent uit de jaren 50. We voelden ons net John Travolta en Olivia Newton John (voor de kenners). Moe maar voldaan uiteindelijk rond 9 uur het hotel in gerold.

Op tijd naar bed, morgen vroeg uit de veren omdat we de camper gaan ophalen. Spannend! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!