21-07-2010 Van Las Vegas naar Bryce Canyon

Door Familie Visser - A long time ago

Deze morgen vertrekken we uit Las Vegas. Van een van de vele Nederlanders op de parkeerplaats horen we dat onze bestemming, Bryce Canyon, een stuk aangenamer is qua temperatuur. Dat vooruitzicht spreekt ons wel aan, dus vol goede moed beginnen we aan de reis van ruim 400 km. Daar doen we met de camper ruim 5 uur over, dus ach….. het reizen in de camper bevalt ons allemaal prima.

Het ruige en gortdroge woestijnlandschap wordt op een gegeven moment vervangen door bergen, bomen en rotsen. De ene bergpas is nog mooier dan de andere bergpas.We komen zo’n beetje halverwege uit bij het Nationale Park van Zion Canyon. Eigenlijk een soort kloof, waar je met een shuttle-bus door heen wordt gereden. Er zijn voldoende plekken om uit te stappen en een fikse wandeling te maken. Vanwege de nog te maken reistijd en onze zere (Las Vegas) voeten, besluiten we enkel om even met te pootjebaden in de rivier! Heerlijk. Indrukwekkend zijn de vele toppen, kleuren, valeien, etcetera.Na bijna twee uur vervolgen we onze reis richting Bryce Canyon. Onze TomTom, door ons al omgedoopt tot DickyDick (vanwege zijn eigenaar) leidt ons de verkeerde kant op. Dus maar weer even 12 mijl terug, en ja hoor, daar is de kampeerplaats Ruby’s Inn. Een echte camping, met hotel, tenten, campers. En twee mooie zwembaden. Wat we ook zagen was een rodeo, dus daar moeten we morgenavond maar eens even heen. Terwijl moeders met het eten bezig gaat, de kinderen het zwembad op zoeken, vader de camper aansluit op water en elektra, begint de nacht te vallen in Bryce Canyon. De temperatuur is heerlijk, het wordt hier overdag niet warmer dan zeg 30 graden. Dus na de hete luchtoven van Las  Vegas is dit een verademing. De maaltijd wordt genuttigd, nadat Casper eerst een kampvuurtje heeft gemaakt. Alleen de gitaarmuziek en de cowboys ontbreken nog, verder is het plaatje compleet. De avond valt, de camping wordt stiller.Welterusten….

Voor de Skypers onder ons: morgenvroeg (donderdag 22e) 10.00 uur (onze tijd; bij jullie dan rond 18.00 uur) zullen we onze gezichten weer achter de laptop zetten. Tot dan!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!