23-07-2010 Naar Lake Powell

Door Familie Visser - A long time ago

Vandaag weer een dag on the road. Maar voordat we vertrekken naar de volgende locatie, gaan we eerst nog even de Bryce Canyon bezoeken. Echt grote wandelaars zijn we niet, dus we laten ons lekker met de shuttle naar het eindpunt ‘Bryce Point’ vervoeren. Daar hebben we ons verbaasd over het landschap, de rode grillige vormen. Indrukwekkend! We hebben deze reis al veel verschillende landschappen gezien, en deze behoort zeker tot de mooiste.De diverse uitkijkpunten zijn met elkaar verbonden via smalle paden, waarbij je zo het ravijn inkijkt. Voor mensen met hoogtevrees (zoals Tjeerd) een grote happening. Broeierig heet, maar wel goed te doen. Nadat we denk ik pak en beet 2 kilometer gewandeld hebben, was het tijd de camper op te zoeken. De reis gaat verder…

 

Na pak en beet anderhalf uur rijden doen we een klein stadje aan, Kanab. Het wordt het kleine Hollywood genoemd, omdat er hier vroeger veel westerns opgenomen zijn. O.a. John Wayne zie je links en rechts in de toeristenwinkeltjes voorbij komen.

We vervolgen onze weg naar de eindbestemming van vandaag, Lake Powell. Een soort Wanneperveen, maar dan tussen de bergen. De ene boot nog groter dan de ander, de ene camper is geen 10 maar 12 meter, met als het kan ook nog 3 zgn. slide-outs. Tsja, big, bigger, biggest!
De camping is eigenlijk vrij nieuw, dus lijkt het weer meer op een parkeerplaats. De bomen moeten nog flink groeien op Lake Powell Resort/Wahweap RV Park. Maar het is allemaal keurig aangelegd, hoewel een enkel douchegebouw voor een zo groot RV-park niet echt overdreven is. Voor het eerst dus de douche in de camper maar eens getest.

De temperatuur hier is weer aardig boven de 30 graden, dus het belooft weer een zwoele nacht te worden. Gelukkig hebben we airco aan boord!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!