24+25-07-2010 Van Lake Powell naar Monument Valley

Door Familie Visser - A long time ago

24 juli
Vandaag maar eens een echte campingdag ingepland. Beetje uitslapen, laat ontbijt, kopje koffie. En op de middag naar het naastgelegen meer, Lake Powell. Daar hebben we heerlijk aan het strandje gelegen en gezwommen. Net echt vakantie....

De rest van de dag c.q. avond niet veel gedaan, beetje kaarten, lezen en de volgende dag voorbereiden. Dat wordt weer een reis naar, naar een bekend Amerikaans plaatje: Monument Valley.

25 juli
We zijn op de helft van onze vakantie aan beland. Wederom een reisdag. Nadat we gisteren alleen maar geluierd hebben, staat er voor vandaag een reis naar Monument Valley voor de boeg. Pak en beet 300 km, dus we staan op tijd op. De camper en wij zijn er klaar voor ...... We vertrekken van Lake Powell.Zoals de hele vakantie gaat de reis voorspoedig. Brede wegen, niet al te veel verkeer en genoeg om te zien onderweg. Het landschap verandert regelmatig, maar je kunt ook zo een uur rijden en dan denken dat je nog steeds op dezelfde plek bent. We doen een kleine markt aan van de lokale indianenbevolking, maar meer dan een kop koffie kopen we niet.

Rond de middag rijden we het Navajo-reservaat in, waar we eerst maar eens gaan lunchen op zijn Amerikaans. Inderdaad, bij de Mac. Met ook de camper weer volgetankt met de nodige gallons benzine, rijden we al snel door het landschap dat ozo bekend geworden is van de westerns, Monument Valley.

We besluiten om in het Nationale Park een ritje te maken met een open 4-wheel-drive. Met een echte Indiaan, genaamd Sam, gaan we het park in. Het is een echte Navajo, die ons gedurende twee en half uur veel weet te vertellen. Over de natuur, de gewoontes van de Indianen, de Creator (de schepper). Zowat elke berg in het park heeft wel een bijnaam. Erg indrukwekkend de wijze waarop de Navajo's omgaan met de natuur. Daar kunnen wij nog het nodige van leren.Ook Jochem en Casper genieten van deze bijzondere tocht, die we meteen tot een van de hoogtepunten van deze reis benoemen. Vooral de verhalen over de vele films die hier opgenomen zijn, vinden ze interessant. Zoals 'Wild Wild West', 'Back to the Future III', 'Mission Impossible II'. Maar ook commercials van Chevrolet die bovenop een van de bergen werd opgenomen, of de videoclips van Bon Jovi of Metallica.Na een vermoeiende maar bijzonder mooie middag gaan we naar de camping vlakbij Monument Valley. Op de campground van Gouldings RV Park treffen we een mooie plek aan, midden tussen de rotsen. Als een soort Flintstone familie hebben we al vrij snel de koffie klaar. Tsja, een Nederlander zonder een bakje koffie.......

Tegen de klok van half twaalf besluiten we maar naar het bedje te gaan. De dag van morgen wordt ook weer een spannende rit: naar de Grand Canyon. Een rit van zo'n 300 km. waar we denk ik een uurtje of vier over gaan doen. We zijn benieuwd naar de volgende indrukken van een geweldig Amerika!!!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!