26-07-2010 Van Monument Valley naar Grand Canyon

Door Familie Visser - A long time ago

Another day in the USA. We worden wakker gemaakt door de zon, wederom een heerlijke dag op een prima camping. Zoals al eerder, treffen we hier ook veel Nederlanders. En ja, ook weer Tioga-gangers. Jochem chilt tot laat in de avond met jongelui uit, jawel, Wilhelminaoord. Ze hebben zelfs wederzijdse vrienden. Erg leuk. De jongens vinden het aan de ene kant wel jammer dat we vaak maar een of twee nachten ergens blijven, dan komt het echte campinggevoel niet helemaal tot zijn recht. Aan de andere kant reizen we wel heel veel en zien daardoor wel de diverse gezichten van America's Dream.

De reis van Monument Valley naar een van de wereldwonderen, National Park Grand Canyon, verloopt zoals alle andere reizen heel voorspoedig. De wegen zijn prima, breed genoeg voor onze camper. Of eigenlijk RV, Recreation Vehicle. Zonder problemen loodsen we om de beurt de Road Bear over weer een ander stuk asfalt door weer een ander stuk natuur.

In de loop van de middag bereiken we de Grand Canyon.Onderweg zagen we al de nodige lichtflitsen voorbij komen, de regen kwam zo nu en dan met bakken uit de lucht. Onze eerste regendag.

We hebben voor morgen een helicoptervlucht geboekt over de Grand Canyon, waarvoor we vandaag contact opnemen met Pappillon, het bedrijf. We krijgen te horen dat de trips van morgenvroeg ge-'re-sceduled' zijn, omdat de vice-president van de USA er dan is. Joe Bayden of zoiets gooit roet in ons eten..... We besluiten dan maar deze middag de lucht in te gaan, dus even flink de brommer angetrapt met de camper, anders komen we niet op tijd.

Bij aankomst op het vliegveldje in Grand Canyon Village blijkt dat we ruim op tijd zijn, want we zitten al weer in een andere tijdzone. Het is hier een uur eerder..... Tsja, back to the future. We krijgen echter te horen dat de vluchten van vanmiddag niet doorgaan, vanwege het slechte weer. Tsja... is het niet de vieze-president dan is het wel het vieze weer.
Daarom maar de camping Trailer Village opgezocht en aangezien deze midden in de Grand Canyon is, besluiten we de GC maar eens van dichtbij te zien.Indrukwekkend, immens, natuurgeweld, ....... fantastich.

We gaan eerst nog even wat eten op Market Plaza. Een heerlijk grappige Amerikaanse medewerker zorgt ervoor dat de patat met kip zeer groot uitvallen, dat de gewone coffee een extra large wordt en dat de ijsco's bijna niet op te krijgen zijn.We gaan terug naar de camping. Nou ja, camping... Het is jammer dat er zoveel natuurschoon een zo'n slecht onderhouden camping is. Het ziet er redelijk vervallen uit, de douches zijn niet op de camping maar op 10 minuten lopen... Kortom, het is denk ik onze slechtste 'parkeerplaats' tot nu toe.Voldaan vallen we tegen een uur of elf in slaap. De regen tikt zachtjes tegen het zolderraam.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!