27-07-2010 Van Grand Canyon naar Lake Havasu

Door Familie Visser - A long time ago Gelukkig is de regen deze nacht verdwenen en worden we wederom wakker onder een stralende zon. Voordat we de reis richting Los Angeles gaan ondernemen, met vandaag als tussenstop Lake Havasu, moeten we eerst nog een van onze hoogtepunten gaan ondernemen. Letterlijk een hoogtepunt, want we gaan vandaag met de helikopter de lucht in. Tenminste als de vice-president geen roet in het eten gooit.

Na een rustig, maar wel Amerikaans ontbijt (met pannekoekjes!), zijn we rond elf uur op de luchthaven.Er staan pak en beet 10 heli's klaar om alle toeristen het luchtruim te laten bestijgen. Wanneer we te horen krijgen dat de boel weer omgegooid moet worden (jawel, die beste man is er echt!) en we pas om 15.00 uur kunnen vliegen, worden eventjes lichtjes boos. Aangezien we deze dag nog meer moeten doen, nl. reizen, pas ons het vliegen om 15.00u zeker niet. Gelukkig wordt er nog gevolgen zo tegen 12 uur, zodat we vol spanning in het apparaat stappen.

Casper heeft geluk, hij mag voorin. Onze piloot of eigenijk pilote vandaag is Heather.Jochem zit samen met zijn ouders achterin, waar het zicht echt niet veel minder is trouwens.We stijgen op en de spanning neemt toe. Eigenlijk is die vice-president nog zo gek niet, want door zijn aanwezigheid moeten alle vluchten aangepast worden. Voor ons betekent het dat we niet de kortere vlucht mogen doen, maar we 'moeten' de langere vlucht nemen. Vervelend hoor.....

Het uitzicht over de Grand Canyon is van bovenaf nog mooier dan langs de rand. Indrukwekkend natuurgeweld. Top!

Na ongeveer drie kwartier zetten we weer voet aan vaste grond. Heerlijk gevlogen, echt een aanrader! Grappig om te vermelden is dat we inderdaad de zgn. Airforce Two gezien hebben!

De reis wordt vervolgd richting Lake Havasu, een uurtje of drie rijden. Hiervan rijdt Riemke er twee, met Jochem als co-piloot. Casper en Tjeerd bewaken de rest van de camper, al hoewel, liggend op het bed en hangend op de tafel.......

We rijden rond 17.00 uur Lake Havasu binnen, waar we eerst maar even een bezoek brengen aan de Wal-Mart. Een winkelcentrum, zo groot als twee voetbalvelden. Met het nodige vlees voor de BBQ zoeken we de camping op. Helaas blijkt de receptie al gesloten, dus na overleg met een andere campingbezoeker besluiten we maar ergens te gaan staan. En het zwembad in te duiken.
Daar treffen we een Amerikaanse vrouw en heer. De man heeft behoorlijk wat tatoes op zijn rug staan, waarbij het wapen van Amsterdam en een Nederlandse naam (Groenendijk) opvallen. We raken aan de praat met dit stel en drie uur later zoeken we de camper weer op! Een zeer leuke ontmoeting met deze man en vrouw (geen echtpaar, want de man van deze vrouw ligt met een kater op bed; hij is vandaag 35 jaar geworden). Zij nodigen ons uit om morgenvroeg met hun boot het meer op te gaan. We besluiten dit maar te doen. De man heeft Nederlandse ouders en vindt het helemaal geweldig om ons Hollands te horen spreken.

Om dat we om 09.00u al in de boot zitten, wordt het nu tijd (23.50u) om te gaan slapen. Sweet dreams! Wellicht dat we nog online zijn morgenvroeg voor onze evt- Skypende familie/vrienden......

 

 


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!