31-07-2010 Verblijf in Los Angeles

Door Familie Visser - A long time ago

Vandaag gaan we Hollywood onveilig maken. We hebben besloten met openbaar vervoer te gaan. Niet ver van de camping is de eerste bushalte. Uit de informatie die wij hebben, kunnen we niet precies achterhalen hoe laat de bus gaat, we besluiten dan maar gewoon naar de bushalte te lopen, waar het vast wel aangegeven staat. En ja hoor: ieder uur rond ‘60’ komt de bus. Boffen wij even, het is 10.40 uur, dus we hoeven ‘maar’ 20 minuten te wachten. Rond 11.00 uur komt er geen bus, een klein kwartier later staan we er nog steeds. We besluiten dan maar te gaan lopen naar de ‘orange line’, waar we een aansluitende bus zullen nemen, die ons naar de metro brengt. We weten al dat dit een afstand van 3 km is.  Al lopende zien we dan eindelijk toch de bus komen en gelukkig zijn we net in de buurt van een bushalte. Bij de ‘orange line’ stappen we uit en nemen de volgende bus, die ons naar de metro zal brengen. Een snelle rit van zo’n 20 minuten. Bij deze halte hoeven we nauwelijks te wachten evenals op de metro. Dan zijn we dus in Hollywood. Als we vanuit de metro bovengronds komen, zien we direct al sterren op de grond van de ‘walk of fame’.

 

We worden ook direct aangeklampt of we niet een leuke rit per open bus willen maken. Hoezo, zien we eruit als toeristen soms? We besluiten eerst een ‘vergelijkend warenonderzoek’ te doen en niet bij de eerste de beste te boeken. Rond half 3 gaan we onze tocht met een ‘funny bus’ doen. We worden dwars door Hollywood, Rodeo Drive, Beverly Hills, Sunset boulevard enz. geleid. We stoppen bij Mulholland Drive, waar je niet alleen een prachtig uitzicht hebt over Los Angeles, maar ook de ‘Hollywood’ letters kunt zien. De letters zijn maar liefst 17 meter hoog, vertelde onze reisleidster.Tijdens de rit vingen we nog een glimp op van een bekende sportman. Vraag mij (Riemke) niet wie, want ik ben het alweer kwijt. De jongens vonden het prachtig natuurlijk. Deze beroemdheid reed net achter ons. De reisleidster liet hem passeren en hij parkeerde zijn auto net op zijn oprit voor zijn, niet onaardige, optrekje. We hebben heel wat huizen gezien van beroemdheden. Nou beter gezegd, we hebben heel wat hekwerken en hoge bossages gezien, die om de huizen van de beroemdheden stonden. Maar wees eerlijk, wie van jullie kan zeggen het geweldige huis van Dr. Phil gezien te hebben. De rondrit was echt een aanrader en Jochem weet het nu zeker: hier wil hij wonen. Hij moet alleen dan wel even doorsparen, want de huizen kosten toch meer dan een paar miljoen dollar.


Tjeerd hield toch niet van blond? Wie kust hij hier dan toch? 

Na de rondrit wilden de jongens toch wel heel erg graag naar de Flight Club, dit is een winkel waar ze sportschoenen verkopen. Deze winkel was maar liefst 6 kilometer verderop.  Gelukkig bracht een bus ons hier naar toe. Hoewel het assortiment groot was (sportschoenen zelfs van boven de 1.000 dollar), konden de jongens niet slagen.


We hebben de bus teruggenomen naar Hollywood Boulevard. Na wat gegeten te hebben en nog wat rondgelopen te hebben, besloten we de terugreis te ondernemen. Tot en met de ‘orange line’ ging het goed. Daarna bleek er geen bus meer te rijden. Ook waren er geen taxi’s te bekennen. We hebben die laatste 3 kilometer dan ook nog maar even gelopen. Bij terugkeer op de camping was het alweer rond 22.00 uur. Het duurde niet lang of we lagen allen op bed.

Een van de jongens komt net binnen; de beroemdheid was Vinnie Jones (google maar even).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!