De laatste loodjes.

Door smiet - 04-08-2010 05:53
Inmiddels zijn we alweer in Calgary terug en hebben onze intrek weer genomen in hetzelfde hotel als op de heenreis. Dit hotel ligt heel prettig naast het verhuurbedrijf van de camper dus dat is te lopen.
Nadat we uit Mt. Rainier waren vertrokken hebben we de snelweg genomen naar Spokane om daar de Amerikaanse economie even een impuls te geven. Dat lukte redelijk goed en daarna hebben we voor een paar laatste dagen weer wat kleine weggetjes genomen om langzaam richting Canada te rijden. We kamperen voornamelijk in de stateparks of op national forrest campings, die zijn veel leuker en goedkoper dan de commerciële campings maar hebben verder geen voorzieningen zoals electriciteit en water. Daar malen wij niet om want we hebben immers alles bij ons. De route is prachtig en onderweg maken we nog even een wandeling naar een prachtige waterval,
 


en een gave hangbrug waar maar maximaal 5 mensen tegelijk op mogen (Amerikanen max. 3 personen )

 


We rijden verder langs de Libbydam en langs het Koocanusa meer.
Dan de grens over weer in Canada en het laatste stukje naar Calgary is een zeer comfortabele weg zonder al te veel bochtenwerk en hoogteverschillen. Wel met mooie vergezichten. 

Eenmaal in Calgary kregen we voor het eerst in deze vakantie te maken me echt slecht weer. Onweer, harde regen. Verder hadden we gigantisch geluk met het weer. Bijna de hele tijd strakblauw en aangenaam warm.

Vanmorgen zijn we de stad even in gegaan. Maar we vonden er geen klap aan, het leek wel een bouwput.Nou zijn we ook niet van die stadse mensen, we zitten liever ergens in de natuur op een mooie plek.
Nog een laatste nachtje in het hotel en morgen vliegen we weer richting Nederland en zit het er weer op helaas. Het was een super vakantie, veel gezien, veel gedaan maar ook best veel gereden (4200 km). Maar rijden is hier een feestje, de wegen zijn rustig, eindeloos en goed (meestal) en onderweg zit je voortdurend je nek te verrekken om niets te missen want het is overal mooi om je heen.
Nog een laatste fotootje en dan sluit ik dit weblog.


Alles is groot in Amerika!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan