Dag 5: Universal Studio's

Door Familie Schaap - A long time ago Hee allemaal!

Daar zijn we dan weer met een nieuw verhaal! Gisteravond zijn we naar de beroemde Walk Of Fame geweest. Dit was een hele lange straat met ontzettend veel sterren in de stoeptegels. Hollywood kent dus veel sterren. Veel namen waren voor ons onbekend maar we hebben bijvoorbeeld wel Michael Jackson etc. gezien, ook de ster Glenn Miller was voor ons bijzonder want dat is de straat waar opa Wim woont, vandaar de foto.

Vandaag zijn we met onze grote auto naar Universal Studio's gereden, dit ligt ook in Hollywood dus we waren er zo. We hadden van te voren al kaartjes gekocht dus dat was makkelijk. Het was er ontzettend druk dus we moesten opletten dat we elkaar niet kwijt raakten. We gingen eerst naar een 4D film van Shrek. We kregen een speciale bril op waardoor je dus het 4D effect krijgt. De stoelen waar we opzaten bewogen en ook kreeg je af en toe wat water in je gezicht als een special effect. Het was een erge leuke film, maar het was ook wel spannend want je wist niet wat er met je stoel ging gebeuren.

Na Shrek zijn we naar de rij van de Universal Studio's Tour gegaan. Er stond aangegeven dat er een wachtrij was van 45 minuten maar we wilden er heel graag heen dus we hebben uiteindelijk wel een uur gewacht. Terwijl je in de rij stond kreeg je hele lichte waterstralen in je nek dus dat was heel fijn want het was heel warm. De tour was in een treintje en een gids vertelde precies waar alles was. Het was echt heel leuk. We reden eerst langs gebouwen waar films in worden opgenomen en daarna langs de sets. Ze lieten zien hoe films werden gemaakt en hoe de special effects er eigenlijk in het echt uitzagen. We zijn bijvoorbeeld langs de sets van War of the World gereden en Jaws, de bekende haaien film. De sets zijn in het echt veel kleiner dan dat je het in de film ziet. Ze hadden de tour echt heel leuk gemaakt, we reden bijvoorbeeld ook door een film van King Kong (de gorilla) en daarbij moest je ook een speciale bril opzetten waardoor je alles in 3D zag, het was heel spannend en eng.

Marlies, Suzet, Yannick en John zijn naar een achtbaan van de Mummie geweest. Aletta en Julia gingen niet want zij vonden het te eng. Achteraf bleek ook dat je hiervoor een sterke maag moet hebben. Daarna zijn we naar Jurassic Park geweest, waar we met een bootje door een wildwaterbaan gingen varen en na de rit waren we zeiknat maar dat was lekker de hitte. Tot slot zijn we naar een watershow geweest.

Op de terugweg naar ons hotel, hebben we bij een supermarkt wat drinken, eten en een koelbox gekocht zodat we morgen koud drinken hebben in onze auto. Morgen gaan we naar San Diego, dit ligt vlakbij de Mexicaanse grens, we rijden er heen langs kust.

Vanavond gaan we naar Beverly Hills en gaan we een beroemdheid spotten haha!

Groetjes van ons allen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!