Dag 8: Van San Diego naar Palm Springs

Door Familie Schaap - A long time ago Hi allemaal!

Vanmorgen opgestaan en uitgecheckt. En wat zagen we.... het regende in California! Iets wat haast nooit gebeurd hebben wij meegemaakt! Gelukkig na vijf kilometer begon de zon weer te schijnen en de temperaturen liepen op.

John had een mooie route uitgezocht door de bergen en langs een meer, het uitzicht was prachtig en het landschap was heel bijzonder. We klommen tot 4000 feet en de afdaling was spectaculair.

We kwamen bij Joshua Tree National Park aan en de hitte was enorm. We kochten gelijk een pas voor alle nationale parken want we zijn nog heel wat van plan. Het asfalt plakte aan de banden van onze auto en aan onze o zo hollandse birkenstocks. Het was er wel 45 graden. We maakten een wandeling langs de oase van de goudzoekers en de waaierpalmen. Na een kwartier lopen waren we al helemaal bezweet en we waren blij dat we in onze airconditioned auto mochten zitten.

We hebben door het park gereden van het zuiden naar het noorden. Het landschap, tussen de 2 woestijnen (deserts) was zeer verschillend. In het zuiden was het voornamelijk kaal en waren er een paar cactussen te vinden en in het noorden waren de bekende Joshua Tree's en grote rotsblokken. De Joshua Tree groeit alleen in dit gebied. Bij de eerste boom waren we in verrukking, maar later hebben we er talloze gezien. Maar het blijft erg bijzonder! We hebben ook nog een wandeltocht gemaakt naar een riviertje. Het was de moeite waard want de omgeving was prachtig, maar pff wat hadden we het heet haha!

We zijn doorgereden naar Palm Springs, waar ons hotel is. We hebben afkoeling gezocht bij het zwembad en daarna wat gegeten in de stad. Het ziet er allemaal erg leuk uit en daar was het ook warm.

Morgen gaan we heeeeel vroeg op om naar de Ranch te gaan in Tucson. Dit is 600 km vanaf Palm Springs dus een tijdje rijden, gelukkig wel op de snelweg! Marlies en Suzet kunnen niet wachten om de paarden te zien. We verblijven daar drie nachten.

Hieronder zien jullie nog wat foto's van het park en de bekende bomen.

Groetjes vanuit Palm Springs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!