Dag 17: Van Arches naar Bryce Canyon

Door Familie Schaap - 31-07-2010 01:30 Hoi allemaal,

Vanmorgen zijn we opgestaan met een strak blauwe lucht. We hebben weer ontbeten bij de Subway en daarna zijn we verder gereden richting Capitol Reef.

Capitol Reef National Park is een grote plooi in de aardkost die miljoen jaar geleden ontstaan is. Je zag dus allemaal verschillende lagen in de aardkost wat een bijzonder resultaat opleverde. Deze plooi is wel honderden kilometers lang met spectaculaire kleuren. Voor ons heeft het iets weg van een maan landschap, het was echt heel bijzonder!

We hebben een stuk door het park heen gereden waar ook verschillende rivieren stroomden. Zo ontstonden er ook groene stroken. We hebben op veel mooie plekken gestopt, foto's gemaakt en rond gelopen. Ook hebben we drie wilde herten gespot!

We zijn verder door de bergen heen gereden waarvan je niet zou vermoeden dat je zo hoog zou zitten, maar toch bleek het hoogste punt 2926 meter te zijn. De temperatuur daalde tot 15 graden en boven op de berg lag een klein beetje sneeuw.

Daarna zijn we aangekomen bij ons hotel in Bryce Canyon. We hebben besloten om morgen Bryce Canyon te bezoeken want dan is het licht het mooist. Daarna rijden we door naar Las Vegas.

Vanavond gaan we naar een Rodeo Show met stieren, paarden en schapen. Er is namelijk een Geology Festival.

Liefs van ons allen









Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan