Dag 23: Van Yosemite Park naar San Francisco

Door Familie Schaap - A long time ago Dag allemaal,

Vanmorgen eerst nog lekker in de zon ontbeten en om half 10 vertrokken we vanuit onze lodge. Omdat het niet zo lang rijden is naar San Francisco hebben we besloten om naar een mall te gaan (dit is een soort winkelcentrum).

We hebben daar lekker geshopt, het is natuurlijk heel leuk om een jeans te scoren voor de kwart van de prijs in Nederland. Iedereen is goed geslaagd.

Na de lunch kwamen we, via Oakland, San Francisco binnen rijden. In de skyline zagen we de wolkenkrabbers en de beroemde Golden Gate Bridge. Ook hebben we het eiland van Alcatraz al gezien.

We weten al dat er in San Francisco vaak zeemist is en dat het maar zelden is dat de lucht er helemaal blauw is. Helaas hadden wij ook mist maar we hopen dat het morgen helderder is.

We kwamen bij ons hotel aan, wat midden in het centrum ligt, en toen we de auto uitstapten met onze korte broek, kregen we de schrik van ons leven, wat is het hier ontzettend koud! Het bleek slechts 13 graden te zijn, brrrr! Het is een groot verschil met wat de afgelopen weken gewend zijn geweest. In ons hotel hebben we daarom ons omgekleed en een lange (nieuwe!) warme broek aangetrokken.

's Avonds zijn we de met de trolleybus naar de Italiaanse wijk gereden omdat we zin hadden in een lekkere pizza. En daarna hebben we gewinkeld in het shoppingcentrum op Union Square. De mensen die we zagen waren allemaal gekleed met warme vesten, jassen, mutsen, sjaals en wij liepen bibberend rond want op deze temperatuur hebben wij niet gerekend!

Om warm te worden hebben we bij Macy's koffie gedronken en nog wat gekocht want op straat was het te koud om rond te lopen. De straten zijn hier heel heuvelachtig, op een aantal straten mag je alleen de helling af met een auto, zo steil zijn ze!

Toch hebben wij morgen het voornemen om te gaan fietsen, eerst naar de pier in de haven voor de boot naar Alcatraz. We hebben daar namelijk onze tickets al gereserveerd. Daarna willen we gaan fietsen over de Golden Gate Bridge. En nu maar duimen dat het morgen ook niet gaat regenen!

Liefs van ons!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!