Central Park

Door Jacqueline van der Weijden - 07-08-2010 01:16 Onze laatste dag, waar we nog wat ondernemen in New York. We kiezen voor een middagje Central Park, omschreven als het groene hart van NY. Een gigantisch park met 27000 bomen, 275 verschillende vogelsoorten en ongelofelijk veel verschillende soorten mensen.
We lopen langs water en kijken vanuit kasteel Belvedere uit op het park. Wat opvalt: De rust! Ondanks vioolspelers, jazzbandjes, solisten met verschillende instrumenten, de rust staat centraal. Op het gras liggen mensen te zonnen, terwijl er ook weer enorm gejogged wordt. Een aantal mensen kiest ervoor om solo te zingen onder één van de vele viaducten. Waarschijnlijk klinkt het dan hetzelfde als thuis in de badkamer, alleen ditmaal heb je publiek. Maar ook hele groepen die prachtig zingen. Een jongeman van ongeveer 20 jaar laat zien hoe je zeepbellen maakt van een meter of 4 lang. Celine komt niet verder dan een meter! Ook staat er een aandoenlijk elfje in het park. Als iemand geld gooit in haar groene emmer maakt ze een aantal danspasjes om daarna haar pose weer aan te nemen. Bij een enkeling wint de nieuwsgierigheid, die plaats maakt voor: "Was het dit?", na het schenken van een dollar. Na 20 minuten hebben we het dansje één keer gezien. Dan wordt ons elfje (ik schat haar een jaar of twintig) ontdekt. Door ouders met twee kleine kinderen. Steeds rent één van de twee, een jaar of drie zijn ze denk ik, naar ons elfje, gooit wat klein geld in de emmer en rent weer weg. Na dit een keer of vijf te hebben gezien, blijkt het repertoire van onze elf uitgeput. Lars komt er achter dat je met een krantenwijk meer geld overhoudt in een kortere tijd, ook al is dat fysiek wat zwaarder.
We gaan met de subway terug naar Times Sqaure. Een laatste ronde om nog wat souvenirs te kopen. Vanmiddag hebben we al flink ingepakt. Vanavond nog lekker uit eten en morgen rustig opstaan, om terug te vliegen. De vakantie is gevlogen. Nu wij nog.
Tot in Nederland!
Groeten van Jacqueline, Frans, Celine, Lars en Estelle.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan