De terugreis

Door Jacqueline van der Weijden - A long time ago Met de witte limo naar het vliegveld. Terwijl we een paar meter voorbij het hotel zaten te ontbijten, reed om 10.50 uur de limo de straat in. Terug in het hotel pakten wij de spullen, maar de portier hield ons tegen. De Limo stond niet recht voor de deur. Flink gebarend en met stemverheffing maakte hij plaats recht voor de deur en de limo stond voor. In 3 kwartier naar het vliegveld, waar we nog een paar winkels konden bekijken. (Teleurstellend als je Schiphol kent!) Op tijd ingecheckt en daar kregen we gelijk het laatste goede nieuws te horen, we hadden wind mee en zouden als om 05.00 uur |Nederlandse tijd landen op Schiphol.
De gezagvoerder riep enthousiast om, dat we gingen starten. Op dat moment bleken twee passagiers niet verschenen en moest de bagage het vliegtuig uit van deze mensen. Dus stonden we 20 minuten stil. Maar daar gingen we dan, totdat de motor afsloeg. De gezagvoerder nam alle onrust direct weg. Dat gebeurt wel vaker. Even opnieuw opstarten met de computer en dan konden we vertrekken. De vraag rijst dan, hoe doen we dat als dat in de lucht gebeurt? Gewoon niet aan denken...
De wachtrij om op te stijgen was nogal lang, dus een uur later dan gepland lukte het om op te stijgen.
Om 05.48 uur landden we op Schiphol. Om 09.00 uur thuis?
Om 06.15 uur liep de bagage over de band. Er misten echter zo'n 20 tassen en koffers, waaronder die 5 van ons. Een uur later kregen we er vier en na een Rotterdams-Amsterdams overleg, waarbij een voorgenomen sluiting van een servicebalie kon worden voorkomen, verscheen daar onze laatste tas. Inmiddels was het 07.50 uur.
Met de shuttle bus naar het hotel via Badhoevedorp en zie daar, onze auto stond er nog. Na enig passen en meten lukte het alle tassen in de auto te proppen. (Toch iets te veel gekocht?)
Gelukkig deed het uitrijkaartje het niet, wat nog wat extra wachttijd gaf, maar toen konden we richting huis!
Om 10.30 uur reden we de oprit op, waar de buurman zojuist aan zijn dagelijkse inspectieronde was begonnen. Kort daarna gaan slapen, waarbij de wekker op 14.00 uur werd gezet.
Inmiddels is het dinsdag en kunnen we stellen dat de kinderen niets van een jetlag hebben gemerkt, doch dat Jacq en ik dat anders ervaren.
Morgen weer werken! Maar wel met veel nieuwe ervaringen rijker.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!