Het 8e wereldwonder

Door 'Gerard Kohler - A long time ago  Monument Valley

Als je bent opgegroeid met Winnetou, Old Shatterhand, Rawhide,  Gil Favor, en noem alle andere western helden maar op, dan is een bezoek aan Monument Valley de ultieme vervolmaking van een jongensdroom. Er valt aan Monument Valley dan ook niets tegen. Alles is er zoals het zijn moet. Dagen zou ik hier aan de voet van een rots kunnen vertoeven. Magistrale omgeving, stilte, dromen, helemaal "back to te future" . Voor mij is dit nu al het hoogtepunt van de reis. Voor de jongere reisgenoten ligt dat anders. Marian en Monique hebben niets met westerns en Pieter is ziek. Dus helaas kunnen we hier niet de rest van onze trip blijven en vertrekken we na een paar uur genieten naar het hotel in Kayenta. Een toosteloos indianendorp. Helemaal niets te doen, maar daarom wel een grote verrassing voor de kids, want het enige betrouwbare restaurant is de Mc Donalds. Zo beleven zij toch ook gelijk een van de hoogtepunten van hun vakantie.
Vandaag vroeg naar bed, en morgen vroeg naar Page. Voor die plaats is geen programma, maar we verblijven er in het meest luxe hotel van onze vakantie en er is een groot meer, een mtb parcours, paarden een gofbaan. Dus we zullen ons beslist niet vervelen.

Nog enkele tips:
De weg door de Valley is anders dan je in veel reiusverslagen leest, heel goed met de eigen auto te doen. Een aanrader zelfs want met de opgepropte mensen in de jeeps heb je te doen. En niet alleen omdat ze $40 pp voor 2,5 uur rijden betalen.

Als je de prachtige weg vanuit de GC naar MV rijdt, tank dan niet in GC. De benzine is daar 50 cent per gallon duurder dan 100 km verderop.
onderweg vanuit de Grand Canyon
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!