After the goldrush

Door 'Gerard Kohler - A long time ago  De langste rit van de reis voert ons van Beatty  door het historische goldminersland en dwars door Yosemite park eindelijk Californie binnen. Het is een rit van bijna 600 km die weer heel veel nieuwe indrukken achterlaat. De desolate verlaten goudgraversstadjes. Er wonen nog mensen, heuvels zijn omgespit en overal verlaten mijnwerkerswerktuig. Troosteloos, maar ook indrukwekkend. De geschiedenis van het wilde westen trekt aan je voorbij. Zwaar moet het geweest zijn, desperaat moeten mensen geweest zijn om zich hier te vestigen in de hoop een kruimel goud te vinden.
 
Veel zijn het er geweest, en als ratten stierven ze zag ik op het oude pionierskerkhof. Veel werden er niet ouder dan een jaar of 30.
 
Dan het indrukwekknde Yosmitepark in. vanaf de oostkant is het paradijselijk, riviertjes, meertjes prachtige uitzichten. We zijn natuurlijk een paar keer gestopt en hebben gezwommen op 2500 meter. Natuurlijk ook de Sequoia's bekeken. Een volle lang, indrukwekknede dag, die werd afgesloten met een gratis liter gepeperde Margaritha bij de uitstekende Mexicaan in onze huidige verblijfplaats Oakhurst. Moe maar voldaan heet zoiets meen ik.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!