Beren en reuzen

Door 'Gerard Kohler - A long time ago
 
Ons hotel ligt vlakbij de manege en het Mariposa (vlinder) park waar zo'n 500 reuzen  Sequoia's staan. DE kinderen gingen 2 uur paardrijden en wij zouden in die tijd het Mariposapark bezoeken. Na ruim een half uur file om Yosemite binnen te komen (zondags om 12:00 is spitsuur) bleek de parkeerplaats van Mariposa afgesloten. Vol.
Dus besloten om een shuttle te nemen. Een kwartier er naar toe rijden. Maar ook bij de shuttleparking geen plek. Dus maar weer terug. Toen bleek de weg naar Mariposaparking weer open. Hoewel we besloten hadden om 18:00 het nog een keer te proberen, lieten we deze buitenkans niet glippen. WE hadden nog 20 minuten en dat was het waard. Overweldigend. 'S avonds hebben we nog een langere wandeling gemaakt en nog veel meer gezien. Het was een surrealistische ervaring. Heel akelig is te zien dat er doorlopend brand is geweest. Waarom doet men daar niks tegen denk je dan. Alle bomen hebben brandschade en veel ander naaldbomen zijn dood. Beklemmend, totdat je op een infobord leest dat er om de 5 tot 20 jaar brand is en dat dit al eeuwen zo is. Parkbeheer heeft in het begin van de 20e eeuw de vuren bestreden, maar toen gingen er juist Sequoia's dood. Concurrentie van andere flora die niet door brand in de hand werd gehouden! Brand hoort er dus gewoon bij! Als Schoorlnaar is dat wel een bizarre vaststelling. Nou ja, bij ons is het een pyromaan. En het schoorlse bos is natuurlijk gewoon een stadsparkje vergeleken met wat je in de VS aantreft.
Mooie dag, en de kinderen hebben een beer gezien op 3 meter afstand. Zelfs de begeleidende cowboy was zwaar onder de indruk. Morgen naar de kust. Daar schijnt het 14 graden te zijn. Maar we waren niet van plan te gaan bruinbakken, dus dat komt wel goed uit.
   
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!