vrijdag, 23 juli 2010

Door van der Graaf - A long time ago

Na een heerlijke nachtrust konden we op de hoek van 24th street/6th avenue bij Corner Cafe een ontbijt/lunch tot ons nemen. Een hoek verdere konden we bij de pharmacy drinken kopen.

Op deze wat bewolkte dag doken we de subway in. Het kostte even wat tijd, maar uiteindelijk zaten we op de juiste lijn richting down town ‘South ferry’.
Nadat een kaartje was gekocht, konden we de boot op, maar natuurlijk niet voordat we de riemen, sleutels, geld, brillen (deze keer konden we de schoenen aanhouden) door de safety scan ging en wij wederom door de metaal detector. De afgeladen ferry bracht ons na Liberty Island met het groen uitgeslagen koperen Vrijheidsbeeld.

Helaas viel af en toe een spetter water maar dat kon de pret niet drukken. Het uitzicht op Manhattan is indrukwekkend, ondanks de hoge luchtvochtigheid. De ferry deed op de terugweg nog Ellis Island aan, waar in oude tijden de immigranten,ook toen al, werden gescreend, voordat men het nieuwe land op mocht.

Uiteindelijk aan wal, begon de zon door te komen. Voor de verkoeling bezochten we nog een tentoonstelling over indianen en paarden in America in het Customs House.

Daar vlakbij is Wall Steet, waar we ook een blik hebben geworpen. Natuurlijk kon ground zero ook niet ontbreken, dat nu een grote bouw put is. Met respect bezochten we ook een memorial 9/11.
De metro bracht ons naar 42nd street en Time Square (wat een boel lampjes hebben ze daar aan de gevels geplakt). Vandaar liepen we een paar blocs naar Impire State building voor een indrukwekkend uitzicht over de Big Apple. Natuurlijk werden we weer aan een body search onderworpen (I don’t wanna see your pants fall off),  voordat we de lift in konden naar de 80ste verdieping en met de volgende lift naar de 86ste.

Vervolgens zijn we aan het shoppen gegaan dat werd afgesloten bij Applebee's voor het vullen van de lege magen. Rond middernacht waren we weer in het hotel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan