maandag, 2 augustus 2010

Door van der Graaf - A long time ago

 


Zojuist aangekomen op de KOA camping Glendale (Utah), zonder bereik voor cell phones. Het is hier niet meer zo warm als in Las Vegas (109o F). De zon schijnt wel, met af en toe een wolk met lichte (vijf druppels) regen. Niets of over naar huis te schrijven dus.

Vanochtend zijn we uit Las Vegas vertrokken, maar eerst nog even langs een service post geweest. Het linker deel (kant van Ron) van het instelbare (lucht)matras bleek al tijdens de tweede nacht lek. Dat was snel verholpen (prima service van Motoris dus). Vervolgens hadden we een ritje van 340 km te goed naar de volgende camping plaats, waar we inmiddels zijn aangekomen, door de staten Nevado, Arizona en Utah. Het is hier trouwens weer één uur vroeger.

Onderweg zijn we door het Zion National Park gereden, waar Sandra de nodige foto’s heeft geschoten. Quote van de dag gehoord op een parkeerplaats op een view point in Zion:

        “Cherry, you locked the car”.

In het vorige verslag waren gebleven bij de ingang van het Yosemite Park.

De weg naar het park was behoorlijk lang stijgen. Uiteindelijk kwamen rond de 6.000 voet uit. Eenmaal in het park bleek dat we niet alleen waren. We reden net niet in file door het park en een parkeerplekje was haast niet te vinden. Het park zelf was niet indrukwekkend. Eigenlijk zijn we door het park gesneld om daarna snel een nieuwe RV camping site te zoeken. Helaas duurde dat even, maar we vonden laat in de middag een KOA park (Oakhurst), die we al een keer onbewust voorbij waren gereden. Moesten dus weer 31km terug.

Een  nieuwe afspraak was, in de ochtend al een camp site zoeken en boeken, niet meer laat in de middag zoeken naar een stekje. Op deze camping hadden we Hollanders als buren, waarmee we ervaringen uitwisselende.

Na een goede nachtrust gingen we richting Sequoai/Kings Canyon park. Dat was nog een aardig ritje. Ook nu was de weg stijgende. Eenmaal in het park hebben we de mountain bikes getest en het park een stukje ingelopen. Zeer bijzondere hoge bomen in dit park, was mooier dan Yosemite.

Op 31 augustus ’10 volgde de rit naar Las Vegas, die warm (over de 100o F) en lang (ruim 7 uur rijden & rusten) was. Vanaf de camping reden we nog een stukje door het vruchtbare deel van California (de San Joaquin vallei). Daarna hebben we kilometers highway/interstate 99, 58 en 15 vanaf Visalia versleten naar Las Vegas over kaars rechte wegen door de Mojave woestijn. Opwindende feiten onderweg waren de afslag Edwards Airforce Base en even daarvoor aan de horizon een vliegtuig kerkhof.

Tegen vijf uur waren we in Las Vegas waar we de RV geparkeerd hebben en de koffers in kamer 28706 van Circus Circus hotel gedropt. Dat was voor Ron en Jelle even zoeken zonder beschrijving (want daar liepen Matthijs en Sandra mee), dus stonden zij op de 28ste etage in de verkeerde toren.

 ’s Avonds hebben we in een eetkot van het hotel gegeten. Direct daarna zij we de strip opgelopen.  Best wel druk daar. Een voorstelling aanschouwd met schaars geklede mannen en jonge dames (moesten resp.  piraten en sirenen voorstellen), natuurlijk ook de fonteinen op maat van diverse muziek soorten en de gondels bewonderd bij de vele enorm grote hotelcomplexen.

Uiteindelijk met de ‘deuce’ (lokale bus op de strip) weer terug naar het hotel, waar we bij de naast gelegen McDonald’s een milkshake (banana en strawberry gemengd), café latte en coca cola hebben gehaald. Helaas waren we te uitgeput om nog een berichtje op de weblog te knallen.

 

Op zondag 1 augustus, hebben we lekker uitgeslapen (net zoals thuis, dus). Na een ontbijtje bij de buurman Donald, zijn we in de ‘golden line’ bus gestapt naar Las Vegas  outlet centre. Daar hebben we de nodig kleding en o.a voetbal- (zonder noppen) en schoenen voor Jelle gekocht. Aan het einde van de middag namen we de bus weer terug naar de strip. Voor New York hotel complex zijn we uitgestapt voor de achtbaan. Tegen negen arriveerden we lopend bij Cesar’s Palace voor deur waar we erg heerlijk (voor een goede prijs) hebben gesmuld.

We waren te moe om nog een stuk terug te lopen, dus hebben we de bus maar weer gepakt en zijn in bed gekropen.

De volgende ochtend zijn we dus richting Zion park gereden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!