woensdag 18 augustus 2010

Door Fam Braad en Fam Cordes - A long time ago
Woensdag 18 augustus 2010
Gisteravond met z,n vieren een potje uno gespeeld, met dit spel kun je elkaar lekker pesten en dwars zitten en dit werd dan ook flink gedaan.
 
Om 10.00 uur zijn we aan het rijden gegaan, en de route die we vandaag gereden hebben was wel heel bijzonder, De eerste stop was in Hedley, een goudmijn stadje   de derde grote goudmijnstad van British Columbia, hier is 66 duizend kilo goud gevonden ( t.w.v. 800 miljoen dollar voor die tijd ) in de periode van 1936 tot 1949. Het stadje heeft leuke oude huisjes en hier hebben we in een oud cafeetje een kopje koffie gedronken. Tijdens de route kwamen we de eerste bosbranden tegen en die werden bestreden met grote blusvliegtuigen. De Okanagan Valley is mediterrane streek met door wijnranken, begroeide heuvels, meren en boomgaarden en idyllische rivierdalen.     
Het was een prachtige route waar wij volop van hebben genoten.
We zijn meerdere keren uitgestapt om dit natuurschoon te aanschouwen, verder hebben we bij een fruitboer, heerlijke kersen en perziken gekocht.
In het British Columbia Wine Centre hebben we een rondleiding gehad en hebben we een heerlijke witte wijn geproefd. Deze wijn streek staat bekend om zijn wijnen, de beste wijnen van Canada komen uit deze streek. In oktober hebben ze hier ook net als in Duitsland de bekende wijnfeesten. Vandaag is het 34 graden, dus hebben we besloten om morgen ook nog in dit gebied te blijven en een dagje naar het strand te gaan. We zitten nu in Kelowna op Camp RV park Willow Creek, deze camping ligt aan het meer van Okanagan . Het meer is 150 km. lang en er zitten enorme grote steuren in, er zijn duikers die hierdoor niet meer durven te duiken in dit meer . Vanavond hebben we zelf gekookt en hebben alvast een kijkje aan het strand genomen. We nemen nog een bakkie oploskoffie en thee want we hebben nog steeds geen koffiezetapparaat. Straks nog even lezen en op tijd naar bed. Tot morgen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!