zondag 29 augustus 2010

Door Fam Braad en Fam Cordes - A long time ago
Zondag 29 augustus 2010        
 
Vroeg op, we have a lot to do,
Wells Gray is een juweel van een park,een mengeling van bergen,watervallen,meren en machtige rivieren.
Als je vroeg in het park bent kom je al verschillende dieren (mule deers) tegen midden op de weg.
Eerst na Bailey,s Chut,s waar je de zalmen ziet springen in de rivier, hele grote zalmen ( 40 – 60 cm lang) bijzonder mooi om te zien. Ze gaan naar een geboorte plaats om kuit te schieten en om daarna te sterven.
 Hierna hebben we een wandeling gemaakt naar Ray Farm , hier heeft een echtpaar Ray en Alice met hun drie kinderen in de wildernis gewoond. John Ray , was de eerste pionier die zich hier vestigde in 1912 .En hebben daar hun boerenbedrijf gerund. Nu is de farm een ruïne,maar de afgelegenheid en het onverbiddelijke karakter van de omgeving illustreren de ontberingen van het pioniersleven. In dit gebied kwamen we vogels tegen die we in Nederland niet kennen, de Sandhill Crane, die hebben een hoogte van 105 – 112 cm en een spanwijdte van 190 cm. De vogels komen op een paar plekken voor in Canada en zijn mensenschuw. Ze maken hele harde geluiden en roepen als het ware blijf uit mijn buurt. Verder zagen we nog een valk.  
De watervallen van Helmcken (137 meter) waren ook heel indrukwekkend, deze watervallen zijn tweeën half maal zo hoog als de Niagara watervallen.  
Jan en Janneke besluiten om middags nog een wandeling in het park te maken en wij willen raften.
Om 13.00 uur staan we bij het raftingschool en komen we de andere zes tegen die bij ons op de boot komen, vier meisjes uit Kamloops, twee jongens uit Clearwater en wij tweeën.  
Met een busje rijden we naar het raftinggebied, en krijgen instructies wat we moeten doen als we in het water vallen Rafting is heel erg leuk, we hadden golven van 1 ½ meter hoog, super cool. Onderweg gezwommen en van een rots afgesprongen van 6 meter hoog. Super gave middag.
Morgen gaan we richting Whistler, een rit van ongeveer 400 km.
Welterusten vanuit Clearwater.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan