De heenreis

Door A & T Bakker en R & J van Doorne - A long time ago Zaterdagmorgen vroeg uit de veren. Niet iets wat je op de eerste dag van de vakantie graag doet. Eerst een ontbijtje, bakje koffie en even douchen. De koffers naar beneden en dan wachten op de taxi die eerst naar Rob en Janneke gaat. Om 10 over 6 staat de taxi voor. De reis naar Schiphol gaat voorspoedig. Het was een aardige taxichauffeur die ons bracht.

De bewaking had in ieder geval met drie personen geen moeite en de douane ook niet, om kwart voor tien mochten we de 777 van KLM van binnen bekijken. Precies op tijd vertrok het vliegtuig. Het zou heel spannend zijn, zo'n vlucht. Als motorrijder heb ik in ieder geval wel spannender dingen meegemaakt. Het personeel was heel aardig en deden hun best om het eenieder naar de zin te maken, Het was een prima vlucht. Op precies het juiste tijdstip kwamen we op het vliegveld in San Francisco aan. Het was even wachten op de taxi. Hoewel de gemiddelde Amerikaanse auto beduidend groter is dan de Nederlandse bleek de kofferbak vaak te klein voor onze bagage. Na enige tijd lukte het toch om bij het hotel te komen.
Hotel Nobb Hill is een middenklasse hotel met net voldoende ruimte om te bewegen. Met de koffers op de kamer wordt het toch redelijk moeilijk om om het bed te komen. Maar ook hier vriendelijk personeel.

Nog vergeten is het verhaal van de Amerikaanse beveiliging en douane. Afgeschilderd als streng, onvriendelijk en onredelijk staat dat lijnrecht tegenover onze ervaring. Natuurlijk is er spelenderwijs sprake van een ondervraging, maar niet intimiderend of zoiets. Heel voorkomend en netjes.

We hebben een hapje gegeten bij de Griek. Was ook prima in orde en zeker meer dan genoeg. Daarna nog een flesje whisky en een flesje rode wijn gekocht voor het "bekkie" bij thuiskomst (in het hotel).

Morgen gaat het verhaal weer verder.

Groeten Janneke, Rob, Alex en Triensje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!