Zondag in San Francisco

Door A & T Bakker en R & J van Doorne - A long time ago Kapot, zoiets waren we gisteren mee geindigd. In ieder geval goed geslapen en na een goede douche op naar het ontbijt.  Volgens de boekjes en andere reisverhalen stelt een Contnentaal ontbijt niet zoveel voor. Het is leuk als je iedere keer dingen anders ervaart dan anderen. Het ontbijt was ok. Geen kaas en vlees of een ei, maar de rest voldoende. Prima koffie, dat maak je in andere landen wel eens anders mee.

Vandaag gaan we met een echt touristische bus rondritjes maken door San Francisco. Lekker op het gemak de stad bekijken terwijl je in de open lucht boven in de bus zit. Normaal gesproken kost dat voor 2 dagen 48 dollar per persoon, maar Rob kreeg er per persoon toch weer 8 dollar af. De eerste stop Was bij Fishermans Warf. Super touristisch, maar erg mooi om te zien. Heel Amerikaans Fisch & Chips gegeten. Een ruime portie. Dat komt in ieder geval overeen met wat iedereen zegt. Aardige bediening, dat ook. Sommigen zijn echt en anderen zijn aardig omdat de tip (fooi) natuurlijk voor een groot deel afhangt van het gevoel van de klant.

Na het eten op de Fishermans Warf een stukje gelopen en gekeken naar de zeehonden die zich op houten vlonders in de haven rustig laten bekijken door de 40 miljoen touristen die jaarlijks San Francisco aandoen. Je kunt er verder van alles bekijken. Kunstenaars, zwervers, stoere kerels met oude auto's die door de wielen zakken etc etc. Ogen te kort.

Als je in San Francisco bent moet je natuurlijk de Golden Gate Bridge oversteken. Dat hebben we dan ook gedaan. Er was keuze tussen, de fiets, te voet of met de bus. Toch maar met de bus, daar was immers al voor betaald. Imposant, de brug is niet te vergelijken met wat je in Nederland vindt. Mooi, dat zeker. Na de brug ook nog in Saulsolito gekeken. Een zeer mooi stadje aan de andere kant van de baai.

Het was weer tijd om de inwendige mens te versterken. Op Fishermans Warf vonden we een aardig tentje waar  we onder het genot van een Californische rode wijn een kaasplankje en een proeverijtje van olifolie naar binnen gewerkt hebben. Aan iedere dag komt weer een eind, ook deze. Via China Town weer richting het hotel. Daar hebben we vast de verkeerde weg gekozen, want geen chinees gezien. Niks te doen, geen enkele actie.

Op de hotelkamer nog een bekkie en daarna de kooi in.


Janneke, Rob, Triensje en Alex
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!