woensdag 18 augustus

Door A & T Bakker en R & J van Doorne - A long time ago

Woensdag 18 augustus 2010. Voor het thuisfront is het even moeten wachten op een nieuw verhaal over onze belevenissen. We zijn uit het bereik geraakt van het wereldwijde Web. Daarnaast geven al onze mobiele telefoons nul op het rekest.

s’ Morgens is de eerste morgen in de camper. Gelijk maar goed uitpakken met het ontbijt. We hebben tenslotte niet voor niets een superpack met 18 eieren gekocht. Dus eggs and bacon, yoghurt met cornflakes en honingflakes, en geroosterd brood. Het broodroosteren was gelijk aanleiding voor de rookmelder om af te gaan. Ook hier Amerikaans. Een tyfusherrie. Janneke, praktisch als altijd sloopte het ding van het plafond. Geen last meer.

Vandaag was het mijn beurt om te rijden. Wel even slikken als je een gevaarte van een bijna 9 meter en zeker een stuk breder dan een gewone auto moet besturen. Op weg naar het Yosemite Park. Een bochtig parcours en Triensje was duidelijk niet gecharmeerd van mijn rijkunsten. Te snel naar de bochten en ook te snel door de bochten heen. Zowaar ik hier nu zit, heb ik geen enkele keer de maximum snelheid of de aanbevolen snelheid overschreden. Ik ben mij dan ook niet van enig kwaad bewust. Gewoon aanpassen aan het overige verkeer.

De reis verliep prima, maar wel een steen op de weg die ik niet gezien had. Dat gaf wel een behoorlijke klap. De camper gaf geen krimp, wel goed opletten in het vervolg. De omgeving is ruig.

Redelijk op tijd waren we bij ons nieuwe logeeradres. In vergelijk met het park van gisteren was het wel wat minder. Vooral het sanitair hoort niet bij een ontwikkeld land. Gewoon goor. Zowel de toiletten, douches en wasbakken was ronduit smerig.

s’ Avonds weer lekker de BBQ opgestart, deze keer die van de camping. Een bekkie, wijntje en niet te laat te kooi. Vandaag dus niet heel veel meegemaakt. Wel veel indrukken opgedaan van de weidsheid van Amerika.

Greetz, Janneke en Rob, Triensje en Alex

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!