Zaterdag 21 augustus

Door A & T Bakker en R & J van Doorne - A long time ago

Zaterdag 21 augustus. Gisteren zijn we een 70 mijl (mag ook 50 zijn) voor Bakersfield gestrand. Het RV-park was prima in orde en de sanitaire voorzieningen ook goed. Zelfs een zwembad er bij. Daar hebben we overigens geen gebruik van gemaakt. Triensje werd ’s morgens na het douchen nog aangesproken door een paar inheemse heren;  “All clean now?”. We hebben geen beheerder gezien en als we gewild hadden waren we zonder betalen weggereden. We hebben netjes ons deel betaald. Van deze camping hebben wij als Good Sam members (kortingskaart) recht op korting en konden daardoor goedkoop overnachten.

Op weg naar Las Vegas. Rob was vandaag weer de chauffeur. De reis ging voorspoedig. Wel een lange rechte weg door de Mojave-woestijn. Hier ben je niet voor je plezier buiten. Op enig moment hebben we nog maar weer eens een bezoek gebracht aan een spookstadje. Het is net als Bodie, waar we ook geweest zijn, een mijnstadje. De naam is Calico, Hier werd vroeger zilver gedolven. Anders dan Bodie bleek het zeer commercieel opgezet. Naast de entree moest je overal nog dollars aan spenderen. Het was overigens wel leuk om te zien.

Na met enige regelmaat gestopt te hebben voor het nodige natje en droogje kwamen we om een uur of 5 (17.00 uur) aan in Las Vegas op het RV-park in Las Vegas. Dit park hoort bij het hotel/casino Circus Circus en is gelegen aan het begin(mag ook eind zijn) van de Las Vegas Boulevard (ook genaamd “De Strip”). Het hotel heeft maar3800 kamers.

Eerst hebben we ingecheckt om daarna gelijk naar de supermarkt te gaan. De proviand moest weer aangevuld worden. Daarna ons plekje opgezocht, de stoelen en tafel buitengezet, en jullie raden het al ………….. eerst maar een bekkie (overigens, een bekkie is eigenlijk een whisky, of whiskey). Nu een blikje Budweiser en een glaasje Californische witte wijn. De bedoeling was om maar weer eens te gaan BBQen, maar daarmee zouden we wel erg uit de toon vallen. Het besluit is gevallen om ergens op De Strip een hapje te gaan eten. Het is nu overigens 22.00 uur hier en de temperatuur iets lager dan van middag, maar toch nog wel een graad of 35 a 40.

De dames zijn net terug van een verfrissende douche. Rob en ik moeten nog. Daarna het nachtleven in. Zoals al eerder aangegeven zal dit weekend bepalen of we eerder naar huis moeten of dat we deze vier weken gewoon af kunnen maken. Wellicht is het zelfs zo dat we hierna nooit meer hoeven te werken.

Hoe dat uitpakt weten we over een paar dagen. Eventuele tussentijdse nieuwtjes zal ik natuurlijk melden. Enig duimwerk van het thuisfront wordt op prijs gesteld. Hoewel geld niet gelukkig maakt, zijn wij alle vier bereid dit aan de praktijk te toetsen.

Greetz, Janneke, Rob, Triensje en Alex

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!