Dinsdag 24 augustus

Door A & T Bakker en R & J van Doorne - A long time ago

Dinsdag 24 augustus. De start is wat moeizamer. Misschien toch zo nu en dan wat eerder op bed? Goed idee, maar het publiek kennende komt daar weer niets van terecht. Gelukkig is het niet zover naar Bryce Canyon, waar we vandaag onze Camper gaan parkeren. Ondanks de trage start reden we om een uur of negen van het park af. Nog een stukje door Zion Nationaal Park . Rob reedt deze keer. De weg die we moesten gaan (niet die van Mieke Telkamp) was in vergaande staat van ontbinding. Er werd dan ook hard aan gewerkt om de weg beter begaanbaar te maken. Normaal gesproken moet je 15 dollar betalen om via deze weg te rijden. Maar als doekje tegen het bloeden was dat ivm de overlast van wegwerkzaamheden gratis. Dat past ons natuurlijk wel.

Onderweg zagen we ook dat niet alle Amerikanen rijk zijn. In sommige dorpjes was het armoedig en bovenal een grote rotzooi. Wrakken langs de weg, bende bij de huizen. Geen idee of het misschien ook nog een bepaalde bevolkingsgroep zou kunnen zijn. Daar bedoel ik niet de native Amerikanen mee. Bij een mormonennederzetting was het ook niet allemaal even netjes.

We wisten niet precies waar we terecht zouden komen, dus onderweg hebben we een supermarktje bezocht. Niet goedkoop en naar later bleek ook niet de allerbeste kwaliteit. Er was ook een Bakery waar “vers” brood werd verkocht. Een stokbroodje leek ons wel lekker om deze bij aankomst met wat kaasjes erbij (en het bekende bekkie) te nuttigen. Dat bleek een dure en domme aankoop. Een stokbroodje voor 4 dollar 99 en bij het aansnijden zo hard dat je zou denken dat het broodje al vele reizen om de wereld had gemaakt. Je kon er wel iemand mee doodslaan. Dat hebben we niet gedaan overigens. Door dit crimineel denken kregen we het wel over het al dan niet hebben van de doodstraf. Waar je het al niet over hebt tijdens een vakantie. In ieder geval waren de meningen verdeeld. Levenslang, ongeveer 20 jaar, kost al snel een paar miljoen euro. Het is dus goedkoper………. om. Nou ja, maar snel van onderwerp veranderd.

Na de lunch, met een paar toastjes en bruine puntjes, brie en Danisch blue werd het tijd om de Canyon te verkennen. Oh ja, we hebben wel een geweldig plekje met de camper. We staan aan de rand van het park met een wijds uitzicht. We verwachten vanavond nog wel wat wilde dieren te spotten. Goed verder met de Canyon. Ook hier weer een shuttle die ons gratis het  park in bracht. Men doet dit om te voorkomen dat er teveel verkeer in het park komt en hierdoor de verontreiniging groter wordt.

We hebben al vaak gezegd dat het hier mooi is in de parken. Bryce Canyon is daarop zeker geen uitzondering. Heel mooi vormgegeven rotspartijen die door erosie geworden zijn wat ze nu zijn. Bekijk het maar eens op het internet. Enorm! In de Canyon hebben we daarom ook nog een eind gelopen. Vlak langs de rand, met iedere keer een goede kijk in de afgrond. Voor Triensje die hoogtevrees, of wellicht zelfs hoogteangst heeft was dit bijna een horrortocht. Maar iedere stap was weer een overwinning. Triensje hield angstvallig afstand van de rand. Pas later begrepen we dat deze strategie onverstandig was. We hadden het niet gezien, maar er werd gewaarschuwd voor ratelslangen. Val je niet te pletter, dan wordt je wel gebeten door zo’n ratelend wezen. Gelukkig geen gevallen of gebeten vrouw. Met Rob heb ik daarna nog een andere trail gelopen. De dames gingen toen verder met de bus.

Weer terug gekomen bij de camper was het weer tijd voor een verfrissing. Het is nu 20.00 uur Utah-tijd, 8 uur vroeger dan in Nederland. Het begint hier een beetje fris te worden,een rare ervaring na Las Vegas. Bij dit RV-park zijn er geen BBQ’s bij de plekken, dus onze eigen wordt weer gebruikt.

Vanavond is het streven wat eerder de zak te raken (to hit the sack). Morgen is het de bedoeling dat we weer een eind (280 mijl) rijden om ergens in Moab een plekje te vinden. Als dat lukt blijven we daar 2 dagen als het daar natuurlijk mooi is. Een rustdag is overigens ook wel fijn.

Jullie horen van ons.

Groetjes, Janneke, Rob, Triensje en Alex

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!