3e dag van Los Angeles naar Palm Springs donderdag 19 augustus.

Door Arnold van K - A long time ago Hallo allemaal, hier zijn we weer. Vandaag van Los Angeles naar Palm Srings. Een ritje van ong. 200 km.
Vanuit L.A. is het bijna helemaal over Highway 10, met soms 3, dan 4 en soms wel 6 banen naast elkaar. Rijd lekker makkelijk, want iedereen moet in zijn eigen baan blijven. Hoe hard je rijdt en op welke baan maakt niets uit. Je mag links en rechts voorbij (moet je in NL is proberen) .Het heeft daardoor een veel rustiger verkeersbeeld. Max speed op de Highway is 75 mijl (120 km h). 
Onderweg naar Palm Springs kom je veel windmolens tegen. Geen honderd, nee er staan er wel duizend op een hoop. De natuur wordt steeds kaler, en de temperatuur steeds hoger. Gelukkig hebben we onze koelbox lekker vol met water enz, en vol met ijsklontjes die je zo in het hotel uit een ijsmachine kunt halen.En dat is allemaal gratis.

Na een paar uur rijden goed aangekomen in Palm Springs, maar toen we uit onze DODGE Mini VAN met airco stapten, ging de temperatuur ons verstand te boven.  Het was HEET, HEET, SNIKHEET, niet te geloven wat je daar mee maakt. Wij vinden het altijd fijn als het lekker warm is (30-35 graden bijv) kan me echt niet schelen, maar wat je hier mee maakt, echt niet te begrijpen als je dit niet zelf kunt voelen. Alles wat je aanraakt, vast pakt bijv. stoelen, deurklinken enz , je verbrandt gewoon je handen. Op blote voeten kun je hier echt nergens lopen. Er waait dan een windje, maar de adem snijdt je af, zo warm is die wind, net of je heel dicht bij een paasvuur staat. Wij vonden het al zo raar toen we Palm Springs binnen reden, dat er bijna geen mensen op straat liepen.. Maar dat komt dus door die temperatuur die dik boven de 40 graden is. En dat is echt warm. Je kunt hier overdag alleen leven als je in een auto met airco of in een huis / hotelkamer met airco bent. S-avonds rond 19.00 uur zie je weer mensen te voorschijn komen, en dan is het nog ruim 30 graden !!! Bij de eettentjes in de straten hangen watersproeiers langs de terrassen (het water komt als stoom uit de sproeiers) en daardoor is het op die terrassen een beetje uit te houden. Je wenkbrauwen groeien hier twee keer zo hard.  De hamburgers worden vanzelf warm op het bord. O n g e l o f e l ij k  wat een wereld, wat een temperatuur.

Gelukkig hebben we airco op de kamer, die al flink staat te grommen, en de koelbox vol met ijs. Dan allemaal meteen naar het zwembad, en zelfs dit water heeft een erg warme temperatuur maar wel lekker, en verder blijf onder de parasol!  Daarna even lekker dochen met deze temperatuur. Dan naar de chinees die aan de overkant v d straat zit.
Nou, we zullen wel zien hoe we hier de nacht doorkomen, en dan morgen snel weg naar Scottsdale / Fhoenix, een ritje van 470 km. Groetjes van A en M, J en S.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!