12e dag hele dag in San Francisco zaterdag 28 augustus.

Door Arnold van K - A long time ago Hi folks, here we are again. Saturday morning up early again. Breakfast in a " schaftkeet " if you see this word in parentheses, so then you know what time it is! We gaan verder in dutch.
Dit hotel is tot nu toe het slechtste van allemaal. Vanmorgen ontbijt in een ruimte dat zag er niet uit. Gewoon een schaftkeet!  Koud, ongezellig en het ontbijt was ook niet veel bijzonders.  Waren aan het verbouwen!
.Maar daar is het laatste woord nog niet overgesproken.
Nou daarna snel met de tram naar de haven waar we een tour naar  Alcatraz (gevangenis op een eiland) geboekt hadden. Hier heeft o.a. dus Al Capone gevangen gezeten. Leuke "apartementjes" van 2 x 3 m..met een moderne traliedeur ervoor. You now.
Na dit bekeken te hebben weer terug naar het vaste land en daar een sightseeingtour  van 3.5 uur gemaakt. Hier zie je dan echt de verschillen tussen de verschillende wijken. Hier ook het kronkeligste straatje (10 haarspeldbochten dicht achter elkaar) van de wereld gezien.
Ook de huisjes die in de tv serie FULL HOUSE te zien zijn, hebben we bekeken en op de stoep gezeten.
En natuurlijk het boegbeeld van San Francisco de roodkleurige Golden Gate bridge van 3 km lang bekeken en opgelopen..Nou, en als je dat allemaal gezien heb is het alweer gauw avond. Het is allemaal zooooo grooooot je komt tijd tekort..
O, ja, nog even de buurt waarin we zitten is echt een hasjslikkers, blotekontepatsers, pindavreters, winkelwagenbewoners, vuilnisbakvreters en kauwgumklappers buurt, sjonge, sjonge wat een gasten. S-avonds is het hier gewoon levens gevaarlijk, met al die gekken, Helemaal bezopen en stoned komen ze op ja af.  Ook daar is het laatste woord nog niet over gesproken.
Het was trouwens koud en veel wind vandaag hier in San Francisco. We hebben weer lange broeken aan, hemd met lange mouwen met een vest erover heen, echt koud..13 graden maar, brrr.
  We hebben zelfs de verwarming even aan op de hotelkamer. Nu al, jaa we hadden het koud.
Na ergens even te hebben gegeten, maar weer terug too the hotel, en alles weer klaar maken voor de tocht van morgen want we gaan weer 350 km langs de kust naar beneden (zuiden) naar SAN SIMEON. Het zou daar 18 graden zijn! Het is nu hier zaterdagavond 21.00 uur en bij jullie alweer zondagmorgen 29 augustus 06.00 uur. Wij gaan weer slapen en voor jullie alvast een mooie zondag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!