Krantenjongen en Highway no1

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Bij Carmel de eerste kampeerervaringen opgedaan. Het rijden ging al steeds beter maar nu de test, achterwaarts insteken op de kampeerplek!  Maar ook dat is met vereende krachten en veel aanwijzingen gelukt. Daarna voor het eerst de boel aangesloten en inderdaad dat is kinderwerk.

Na onze eerste nacht begon de rit langs het mooiste deel van Highway nr 1, van Carmel naar San Simeon. Een prachtige, zeer afwisselende kust waar de mist langzaam plaats maakte voor de zon. Vlak voor San Simeon nog even de zeeleeuwen gespot.

En daarna de volgende grote verrassing in de vorm van Hearst Castle. Door William Randolph Hearst bij elkaar verdiend met kranten (na een start van pa uit de zilvermijnen smiley) en volgestouwd met oude Europese kunst. Van complete plafonds uit Italiaanse palazzi tot kerkbanken en een Italiaans klooster. Maar natuurlijk ook wandkleden, schilderijen, te veel om op te noemen. Allemaal opnieuw toegepast en waar nodig aangepast aan de ruimten van het Castle. Ruim 160 kamers, waaronder ruim 40 badkamers hebben ruimte geboden aan tal van grootheden uit de kunst, cultuur (film) en politiek. Iedereen kwam er graag. En William Randolph zag ze graag. Het bezoek aan het Castle is allemaal super georganiseerd en dat alles op een meer dan fantastische plek aan de kust.

Na het Castle hebben wij ons castle nog 50 km verder verplaatst naar een eenvoudige RV plek in Morro Bay RV Camp. Morgen naar Malibu.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!