The world according to J.Paul Getty

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Van Morro Bay naar Malibu wordt het alsmaar drukker en voller op de steeds bredere wegen. Highway nr 1 verdwijnt een beetje naar de achtergrond. Wel zijn er steeds weer aardige stukken maar niet meer zoals hiervoor. In Malibu natuurlijk eerst naar Ralphs. Daar kan Albert nog een puntje aan zuigen!!! Hier weet men nog inhoud te geven aan de term SUPERmarkt! Onze RV gaat zwaar beladen naar Malibu Beach RV Park. Direct aan de kust met uitzicht over de Pacific. Dat zie je aan de tarieven.

De volgende ochtend al vroeg op stap naar een plek die een reis naar LA waard is: het J. Paul Getty Center. Twee uur bussen, drie lijnen en zonder betalen (men had geen daypass aan boord en zei steeds: ga dan maar zitten). Eindelijk bij onze bestemming. Vanaf de ingang met een automatische tram de heuvel op om daar ademloos (en dat dus zonder klimmen) uit de tram te stappen. Zelden hebben we een zo fraai gemaakte plek gezien. De gebouwen zijn onbeschrijfelijk mooi.

Het ligt er super bij in fraaie tuinen waar niets maar dan ook niets slecht onderhouden is. Richard Meier is hier totaal uit zijn dak gegaan. En binnen een meer dan fantastische collectie Europese kunst met als hoogtepunt de Irissen van Van Gogh (althans zo wordt het gepresenteerd). In totaal is een miljard aan gebouwen verspijkerd en dat is goed te zien maar ook goed besteed. Dit is het paradijs zoals Getty het bedoelde, gratis toegankelijk en een feest om naar toe te gaan. Een punt van kritiek: als de koffie half zo goed was als de rest konden de Italiaanse barrista's naar Getty voor een koffie cursus; helaas de koffie is als overal niet te z.....

Wil je meer zien van dit gebouw en haar tuinen, dan moet je de fotocollectie bij ons thuis komen bekijken. Het zijn er heel veel geworden. En de koffie is bij ons wel goed!

Morgen nog een Getty; De Getty Villa, blijf dus lezen.

Reacties

Sylvia en Thijs A long time ago

Kunnen we al intekenen? Het ziet er prachtig uit!

mama A long time ago

ik ben gewoon een beetje jaloers dat jullie daar zo lekker rondreizen, zou er wel bij willen zijn, kan ik niet boven in die camper stiekem meereizen?

Olav-Jan A long time ago

Een miljard voor een gebouw met een grasveldje ... Zo kan ik het ook. Voor een beetje mooie tuin had je overigens niet zo ver hoeven te reizen. Altijd welkom! Tja, die koffie, de nationale VS-ellende. Maar een Starbucks, GreenBean of Coffee Company moet toch te vinden zijn. Blijven genieten, de kop is eraf!

Herman A long time ago

Zo te zien verloopt jullie vakantie geweldig! Het is lang geleden dat Ton en ik het Getty-museum hebben bezocht en toen was het volgens mij nog niet zo groot en zo mooi... Veel liefs en groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!