The world according to J. Paul, 2

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - 09-09-2011 17:48

Na het zien van het Getty Center waren we wel heel nieuwsgierig naar de Getty Villa. In tegenstelling tot het Center is Getty hier wel zelf mee begonnen. Zijn enorme verzameling “antiques” moest een plek hebben en dat werd dit terrein met de bestaande villa aan de Pacific. Een buitengewone plek waar de groeiende verzameling een paar dagen in de week met de Amerikanen werd gedeeld. Getty zelf woonde vooral in Londen. Ook kreeg hij het idee om de Villa dei Papiri uit Herculaneum (waar hij zeer van onder de indruk was) na te bouwen als huis voor zijn verzameling. En als je geld hebt, doe je dat natuurlijk gewoon!

En beter dan het origineel. De inmiddels gerenoveerde villa (10 jaar dicht geweest, een soort Rijksmuseum) maakt een verpletterende indruk. Diverse stijlen uit de tijd van Herculaneum en Pompeï zijn te bewonderen, alles in onvoorstelbare staat van onderhoud en in een omgeving die een “opgraving” moet suggereren. En natuurlijk gevuld met een waanzinnige verzameling oude Griekse en Romeinse kunst.

Het plan om door te rijden naar Venice Beach hebben we opgegeven. Openbaar vervoer is er wel in L.A., maar vergt heel veel tijd en geduld. Een uurtje wachten op de volgende bus is niet uitzonderlijk. Terug naar ons huuske dus, lekker in de zon (die inmiddels wel volop was gaan schijnen) naar de Pacific zitten kijken. Na vandaag zou die immers voor een paar weken verdwijnen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan