Landinwaarts

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Vandaag gaan we landinwaarts. Gisteravond de route nog even aangepast. Het is hier veel rustiger dan gedacht, geen overstelpende drukte, dus toch maar door de stad met onze 29ft. Van Malibu via de Sunset Boulevard en Holywood Boulevard richting de bergen ten oosten van LA. Buiten de stad beginnen we aan de Angeles National Forest, één weg, 100 km en alleen maar bergen en vergezichten. Alles is hier groot, dus dit ook. Bij een stop onderweg krijgen we onze eerste hitte shock. Aan de kust was het prima weer, lekkere temperatuur, wat laag voor de tijd van het jaar. Boven op een berg (ruim 2200 mtr) stappen we uit in ruim 30 graden. FF wennen.

Via stukken snelweg (het neemt toch wel veel tijd) door naar Joshua Tree National Park, het eerste echte natuurpark. De lucht betrekt wat en we hebben al door dat het doel om Needles te halen ambitieus is. De parkranger waarschuwt voor het weer en inderdaad na een km of 30 besluiten we, terwijl het al drupt, via een korte route het park aan dezelfde kant weer uit te rijden. Overigens is het wel zeer bijzonder. Hele rare vegetatie in een landschap van rotsen en stenen. En als gezegd, ook hier is er veel van alles.

Nadat we het park verlaten hebben, rijden via Highway nr. 62 en 95 naar Needles. Een tamelijk onbeduidende plek aan de Colorado River. Eenvoudig, maar prima RV-Park (KOA). Maar de route er naartoe (die 62 en 95) bieden wel een mooie blik op het woestijnachtige landschap dat zich werkelijk eindeloos voortzet. Wegen die zover je kan kijken recht door een licht golvend en vrij kaal land. Next services 60 miles en dat met een 29 ft 1op 3 slurpend vehicle! Zorg dat de tank vol is.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!