Nog meer ohh en ahh

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Ontbijt in de zon voor onze 29ft met uitzicht op Lake Powell, het kan slechter. Even een poging om voor de deur van de douches de weblog bij te werken. Na een halfuur en vier foto’s, het uploaden van foto’s maar weer gestaakt. Wel alvast de teksten verwerkt. Dat ging goed. Vanavond nog een paar plaatjes.

Vervolgens naar Page. Eerst een plek gereserveerd voor de Antilope Canyon waarna we een Starbuck’s (toch beter dan de rest van wat men hier coffee noemt, maar nog lang geen Italiaanse koffie) kochten. In de omgeving is veel te doen. Genoeg om een week te blijven, zeker als je van water houdt. Maar ook wandelaars en bewonderaars van natuur komen aan hun trekken. Wij kozen voor een wandelingetje (2,5km) naar de Horseshoe Bend in de Colorado rivier. Opnieuw een staaltje natuurgeweld waar je stil van wordt.

Daarna naar de Glenn Canyon Dam. Slecht vijf meter lager dan de Hooverdam dus een prima vervanger. Indrukwekkend staaltje ingenieurswerk. Met een fraaie brug en alles wat er voor nodig is geweest om de dam te bouwen. Wegen, tunnels en niet te vergeten Page zelf. Het meer dat ontstaan is is bij de dam 170mtr diep, voorziet zeven staten en 35miljoen mensen van drinkwater en produceert ook nog stroom. In het meer (dat nu 15mtr lager staat dan het maximum) zijn vijf jachthavens en talloze recreatiemogelijkheden.  Als gezegd; indrukwekkend maar weer op een heel ander manier als het natuurgeweld. En de dam en brug bieden een geweldig zicht op het meer.

Aansluitend de afgesproken tour naar Antilope Canyon. Een Indiaanse gids reed ons ernaartoe. Alleen de rit al was bijzonder. Nu begrijpen we waarom ze hier in die rare grote auto rijden. Met een stevige snelheid stoof ze over de zeer stoffige en mulle bodem van een rivier naar de canyon. Daar stapten we uit en wat we daar zagen overtrof alle verwachtingen. We hadden al wat canyons gezien maar dit is totaal anders. Hij onderbreekt in feite de loop van een rivier en als er water is (altijd kort, plotseling en veel) spuit het er als het ware door heen. Ervoor en erna is de rivier vele tientallen meters breed. De kloof soms maar een meter waardoor het water er tot 40mtr hoog in kan stijgen. De manier waarop het water met het zand de kloof gevormd hebben is onvoorstelbaar.

Kom de overige foto’s maar eens kijken. Je blijft je in dit land verbazen over wat er aan geologische wonderen is ontstaan.

Nu even bijkomen op de camping en dan morgen verder, richting Monument Valley.

Reacties

RENSI A long time ago

Wat een PRACHTIGE foto's!
Jullie kunnen na afloop zo een eigen reisgids uit brengen!
hebben jullie dit stuk, en de volgende, allemaal gelijk er op gezet? Groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!