Eindelijk koffie

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Na Monument Valley op weg naar het volgende park. Er ontstaat soms een soort “parkmoeheid”. De indrukken zijn zo overweldigend en er zijn er zoveel na elkaar dat je behoefte krijgt aan wat rust. We gaan nu op weg naar Moab. Moab ligt aan de Colorado en tegen het park Arches. Maar ook Canyonlands is in de nabijheid. Hierdoor heeft Moab zich tot een toeristisch centrum ontwikkeld.

We vertrekken wat laat omdat we nog niet aan het tijdverschil van een uur zijn gewend. Langzaam rijden we het gebied van Monument Valley uit. Je ziet het landschap veranderen. Maar steeds weer gevolgd door nieuwe en andere landschappen. Voor het eerst misleid door onze eigen “route-truus” die ons een onverharde weg met een heel aantal haarspelden opstuurt. Het keren van 29ft op gravel in een haarspeld blijkt eigenlijk best te kunnen.

In Bluff (aan de US 191 tussen Monument Valley en Moab, onthoud dat) zien we een wat obscuur ogende koffietent. Maar er is niet veel keus, naar binnen dus maar. Binnen ziet het er zeer on-Amerikaans maar heel gezellig, uit.

En ze maken reclame voor hun goede koffie. Dat blijkt ook helemaal waar, het is zelfs zeer goed, inclusief de cinnamon-roll die we erbij namen, overheerlijk.

Door naar Moab waar we verblijven op Campground Canyonlands, een aanrader. Die ligt op loopafstand van wat men hier het “centrum” noemt. Heel Amerikaans, een vier banen brede Mainstreet met wat winkeltjes en zowaar allerlei restaurants met een terras. Het is inderdaad heel toeristisch.

Over het weer hebben we tot op heden niet veel gemeld. Dat hoeft ook niet want het is goed. Temperaturen die we in Nederland zeer zomers noemen. Hier vindt met het wat koel. Er is wel bewolking en lokaal valt daaruit wel eens een bui. Dat is zeer lokaal (je ziet het soms in de verte), maar voor hier al wel bijzonder. Het geeft wel heel mooie effecten voor de foto’s. In Needles vond met de bui die daar gevallen was net zo bijzonder als kerst, een feestje dus. Ons deert het niet, de temperatuur blijft goed, de nachten zijn niet al te warm (geen airco nodig dus) en er is meer dan voldoende zon voor de kleur.

Morgen gaan we kijken wat vanuit Moab gaan doen, fietsen, mountainbiken of misschien nog wel iets heel anders. Er is teveel om uit te kiezen. Moab lijkt een aanrader om wat langer te blijven

Reacties

RENSI A long time ago

Klinkt goed! Ach ja als Michiel maar op tijd een goede bak koffie krijgt is hij een gelukkig mens! Fijn dat het weer ook mee zit, dat is hier "niet helemaal" het geval. Gelukkig was het zaterdagavond met de bruiloft van M&A na 1 flinke stortbui wel droog en werd het een topfeest!
Groetjes!

Lindy A long time ago

Hi Guys, Net terug uit Marokko! Was bijzonder!
Kan nu weer van jullie avontuur meegenieten!
Nog "echte" indianen gezien? (tegenwoordig "People of the first nation")Ing kan je er eentje voor mij meenemen....????!!!!!
Geniet ze. Liefs Lyn

Ada A long time ago

Wat een leuk verslag van jullie reis! Graag veel berichten sturen, dan blijf ik op de hoogte!
Liefs en groetjes, met handen en voetjes van Mammie, en van Ton en Herman en tot ziens.

Olav-Jan A long time ago

Hi guys! wat een heerlijke berichten vanuit jullie RV-trip. Prachtfoto's begeleid door literaire hoogstandjes; of is het andersom? Wij smullen van jullie impressies, die we stuk voor stuk zien als prima tips voor onze beoogde trip volgende jaar. Nu al dank voor jullie meedenken. We waren even uit de lucht ivm lang-weekend Lochem. Ook mooi, inclusief park (bungalow-park wel te verstaan). Regards!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!