Spijtoptanten?

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

In Las Vegas heb je alles en vlak bij elkaar: je zit op een Frans terrasje en kijkt uit op het Comomeer. Of je zit in Venetië met zicht op een uitbarstende vulkaan, een piramide of een gevecht op een piratenschip. Het kan allemaal. Na gisteren al even kennis gemaakt te hebben met de decadente luxe van Las Vegas, vandaag nog veel meer verwondering. Met de shuttlebus (nu voor $7 pp kunnen we 24 uur met de bus) rijden we naar het “eind” van de Strip en lopen via allerlei hotels terug. Dat klinkt wat vreemd (hotels), maar stel je hotels voor met duizenden kamers en waar op de begane grond zonder uitzondering complete winkelcentra zijn in combinatie met enorme casino’s en aangevuld met een of meerdere grote theaters. Allemaal per hotel in een bepaalde stijl: Cesars Palace (Romeins), The Venetian, New York New York, The Bellugian (Como-meer), Paris Las Vegas en noem maar op. Het grootse winkelcentrum zit onder Cesars Palace: Forum Shops. Een fantastisch winkelcentrum van meer dan 160 winkels van onder meer alle grote merken en daarnaast tientallen restaurants en cafe´s. Allemaal in Romeinse stijl. Fantastisch aangekleed en verlicht. Heerlijk koel, want warm is het hier zeker. Precies weten we het niet precies (nog geen thermometer gezien in de afgelopen weken), maar een graad of 35 is het zeker. Desondanks hebben we heerlijk in de volle zon geluncht op een typisch frans terras aan de voet van een 160mtr hoge Eiffeltoren.

Een fraai gemaakt hekwerk langs het terras hield ons koel door een continue waterdamp rond het terras te sproeien; decadentie ten top, maar wel lekker. Al met al kijk je je ogen uit. Net als de 40 miljoen (!) bezoekers jaarlijks ook doen. En het is hier nu hoogseizoen en bijna weekend, dus ook heel erg druk.

Als je naar de States gaat voor Las Vegas en al deze nagemaakte pracht ziet, dan wil je misschien liever naar de originelen in Frankrijk, Italië, Thailand of Egypte. Of is de manier waarop alles tot in details is nagemaakt toch juist weer heel Amerikaans en daardoor erg aantrekkelijk? Zeg het maar! Wij zijn ondanks dat we (vooral) van Italië houden, toch zeker geen spijtoptanten na het korte bezoek aan Las Vegas.

Om totale uitputting te voorkomen aan het eind van de middag even terug naar de camper om daar bij te komen in de koelte waarna we terug gaan om ergens te gaan eten. De keus viel op Italiaans in Cesars Palace. Het eten in de vele hotels met hun tientallen restaurants is zeer divers, van hamburgers tot erg chique. Wij hebben Las Vegas gevierd op chique! Omdat het topdruk was (weekend in het hoogseizoen, die 40 miljoen mensen per jaar moeten er toch eens komen) viel het zoeken nog niet eens mee, maar ondertussen genoten we nog van alles wat er te zien was, van het waterorgel voor het Bellugian, de vulkaan van Le Mirage (je voelde de hitte op grote afstand!) tot de gondoliers die gasten door The Venetian voeren, van binnen via fraaie Canals naar het waterplein voor het hotel, je gelooft je ogen niet. En toen we uiteindelijk plekje hadden gevonden om te eten, verliep dat allemaal Amerikaans efficiënt, maar gelukkig in een nadrukkelijke Italiaanse sfeer en met een echte Italiaanse smaak.

Tot slot; Amerikanen zelf doen in Las Vegas vooral alles wat in de rest van het land allemaal aan strikte banden is gelegd: gokken, prostitutie en drinken op straat. Allemaal op grote schaal en zeer openlijk. En nee: wij hebben niet gegokt: dat was wel het laatste dat ons hier aantrok: zitten in een enorme, dag en nacht donkere gokhal vol mensen die alleen maar gericht lijken te zijn op gokmachines of speeltafels.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!