San Francisco

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Vanaf Coyote Valley RV Resort in Morgan Hill naar Roadbear om onze RV in te leveren. Na wat oponthoud door file (net of we weer thuis zijn) komen we ruim op tijd aan bij Roadbear. De uitgebreide check van de camper levert wat krasjes op van een boom op een van de campings. Kosten: $ 42. Voor de verzekering! Nu weten we waarom die dingen er als nieuw uitzien, ze worden zeer goed bijgehouden.

Vervolgens stipt volgens schema naar de stad gebracht waar we opnieuw in Holiday Inn Civic Center overnachten. Korte pauze en dan de stad in. Eerst maar eens het Civic Center zelf bekeken. Een grote verzameling publieke gebouwen (stadhuis, opera, theaters, concertgebouw, bibliotheek) rondom een fraai plein. Wel erg Amerikaans. In de buurt lekker geluncht in Mexicaanse stijl (Mexicaanse invloeden zijn hier zeer nadrukkelijk aanwezig). En maar eens richting downtown. Kaartjes voor openbaar vervoer gekocht en met de cable car naar het beroemde slingerstraatje dat als een van de steilste van de stad geld. Prachtige buurt met veel echte Amerikaanse stadswoningen aan steile maar wel rechte straten. De enorme hoogteverschillen zijn geweldig om te zien.

Na wat rondlopen met de bus naar het hotel terug, even bijkomen, omkleden (het koelt redelijk af in de avond) en weer terug om in het San Francisco Center (een enorm winkelcentrum, bijna Las Vegas) eenvoudig te eten, nog wat rondlijken en weer terug naar het hotel Als het meezit met de mist dan willen we morgen op de fiets de brug over.

Wat opvalt is (naast de overstelpende rijkdom) de enorme hoeveelheid arme sloebers, bedelaars, zwervers. Er is hier wel iets goed mis. Dat viel ook al op tijdens de rit naar de stad toe. Het is niet allemaal even lux en mooi…… Men is hier zo tolerant dat dit allemaal op straat geaccepteerd wordt in plaats van dat ze er iets echt aan doen?!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!