San Francisco, encore!

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Vandaag nog een dagje San Francisco voor we naar Vancouver doorreizen. De krantenkoppen melden het al: de zomer is ten einde. Het weer is beduidend koeler en wat dampig, je voelt het vocht. We hebben de beste dag uitgezocht voor Bike the Bridge, vandaag zou veel minder leuk zijn geweest. We “trammen” in een oude Milanese tram met de F-line naar de stad om de Embarcadero en omgeving te zien. Het fraai gerestaureerde Ferrybuilding met allemaal heel erg leuke winkeltjes en een markt (alleen op zaterdag) met allerlei verse etenswaar. Veel lokaal spul, dat maakt het extra leuk. Maar ook tijd voor het bekijken van het Financial district en het er tegenaan liggende chique winkelgebied met alle grote winkels en alle bekende merken.

Wat een rijkdom stellen we opnieuw vast. De cable car naar Fishermans Wharf is zo druk dat we die laten zitten maar kiezen voor het alternatief. Over California Avenue rijdt er ook één. Bekend van films en tv. California Avenue is een kaarsrechte zeer brede straat (hoe kan het ook anders) die tot het hoogste punt van de stad gaat. Het lijkt wel een soort trap, korte vlakke stukjes ter plaatse van kruisingen en dan weer stijl omhoog naar de volgende kruising. Bijzondere ervaring ook weer.

Op het eindpunt gewoon blijven zitten en weer mee terug de stad in. Ook nog even de officiële entree van het enorme Chinese stadsdeel bekeken. Dit is wel veel meer op toeristen gericht dan bijvoorbeeld Stockton waar vooral de Chinezen zelf winkelen.

Natuurlijk hebben we zelf ook “geshopt”. Voor Michiel eigenlijk. En allemaal typisch Amerikaans spul: IPad (China), Levi’s (Haiti), Diesel (Shrilanka), 2(x)ist. (Thailand). De eerste twee hadden we aan het begin al gekocht, die laatste twee zijn “echte” Amerikaanse onderbroeken?!. Maar ook nog wat cadeaus voor die en gene. Daarvoor zijn we op de markt bij het Ferrybuilding goed geslaagd met spullen die echt “made in the USA” zijn.

De lunch was wel heel erg Amerikaans. Bij Lorie's! Heerlijke sandwich!

In de middag wordt het wel behoorlijk fris. Dus toch maar terug naar het hotel, bijkomen en warmer aankleden voor het avondeten. Opnieuw naar Columbus Avenue omdat daar de meeste keus is. Het wordt opnieuw Italiaans.

Al met al een bijzondere ervaring; San Francisco. Zeker naar toe gaan als de gelegenheid zich voordoet. De dagen dat wij er hebben rondgekeken zijn lang niet genoeg. Maar dat heeft ook met de omvang te maken van de stad te maken en de lange reistijden. Bereid je voor op een internationale stad met veel contrasten en heel veel te zien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!