Vancouver in the sun

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - A long time ago

Waren we er zelfs in het druilerige weer al van overtuigd geraakt dat Vancouver echt een bijzondere stad is, nu de zon weer schijnt, valt het nog meer op.

Jullie lezen het goed, op onze laatste dag hier beginnen we met veel beter weer dan we na gisteren hadden durven hopen. Dus om te beginnen maar naar Granville Island. Een oud bedrijventerrein, nogal scharrig van oudsher, maar inmiddels populair. Aan de gebouwen is weinig gedaan, design ontbreekt geheel en dat maakt het juist zo aardig. Smalle straten, voetgangers en auto’s eigenlijk door elkaar en in de oude gebouwen (soms gewone loodsen) aardige, vaak creatieve winkels, opnieuw nogal wat horeca en als hoofdmoot een giga overdekte markt waar vooral kwaliteit wordt verkocht en waar veel bewoners voor bijzondere spullen (vooral levensmiddelen) naar toe komen.

Het geheel deels ligt onder de brug, maar wel schitterend aan het water met tal van mini veerbootjes naar de stad. En met een super uitzicht.

Wij dus ook maar met zo’n minibootje naar de overkant. De veerman vergat ons af te zetten en moest weer een heel stuk terug om dat goed te maken.

Een stukje van de Greenway (een rondom de een groot deel van de stad gelegen fiets/voetpad) gelopen met schitterende woontorens en super onderhouden groen en openbare ruimte. En allemaal op het alom aanwezige water gericht. Super!

Met de metro naar de stad, overstappen op de bus naar Stanley Park, het grootste stadspark van Noord Amerika. In de metro werden we aangesproken door een dame, die later buschauffeur bleek te zijn, die graag wilde weten waar we naar toe gingen en of we hulp konden gebruiken. Zij heeft ons even naar de juiste bushalte gebracht. Wat een service. Op naar het park.

Met dit weer lag dat er fraai bij. Er is van alles te doen. Er zijn fiets- en voetpaden, formeel ingerichte tuinen, een groot aquarium en heel wilde stukken en grote bosgebieden waar je makkelijk verdwaalt. Aan een kant de zee, aan de andere kant enorme jachthavens met de binnenstad op de achtergrond.

Een fantastische omgeving. Te groot voor een paar uurtjes wandelen, hier heb je meer tijd voor nodig. Als je langer in Vancouver bent moet je er een dagje voor uittrekken, lekker strand, zwemmen, wandelen, fietsen (de al genoemde Greenway loop ook hier omheen). Lekker bijkomen van een druk stadsbezoek.

Terug naar de stad voor nog een paar blikken rondom Canada Place en het station dat wij immers alleen in de regen gezien hadden. Even omhoog Vancouver Lookout op (170mtr hoog) en nog even Gastown bij daglicht en zon. Geweldige stad. We zijn inmiddels redelijk versleten, dus Chinatown moet ff wachten tot we hier weer terugkomen, want dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Vanavond bijtijds eten want het wordt een heel kort nachtje. Om vijf uur in de ochtend moeten we aantreden op Vancouver International Airport voor de terugvlucht. Wij zijn dan donderdagmorgen om 8.20 uur in Amsterdam. En dan zullen we weer moeten wennen aan het normale leven. Dat zal niet meevallen na deze supervakantie.

Reacties

Milly A long time ago

Inge & Michiel,

bedankt voor jullie mooie verhalen.

Groetjes,

Milly

Olav-Jan A long time ago

No killer-whales gespot? Verkeerde tijd van het jaar geloof ik. Moet fantastisch wezen. Tot over een paar uur op Schiphol ...

ineke A long time ago

Michiel en Inge welkom thuis. Ik heb met veel belangstelling jullie verhalen gelezen.

groetjes,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!