Watson Lake

Door Lenssinck J.B. - 20-09-2010 04:35

18.09.10

Whitehorse

Zoals we ons hadden voorgenomen, zijn we vandaag in Whitehorse gebleven. Een dagje rustig aan en plannen maken voor de komende drie weken. Dat is aardig goed gelukt en vanaf morgen zullen we zuidwaarts trekken richting Rocky Mountains.

Het weer was prima al stond er een fris windje.

19.09.10

Watson Lake

Vanmorgen op weg naar Watson Lake. Eindlelijk weer eens een weg, die ons niet bekend voorkwam. Het lijkt onderweg net of je naar een tenniswedstrijd zit te kijken. Het koppie gaat van links naar rechts om alles goed te kunnen zien en vooral om eventuele dieren waar te nemen. Het valt op dat er langs de weg waarschuwingsborden staan in verband met elanden, kariboes en andere hertachtigen, maar niet voor een beer. Zou een beer nooit eens de weg oversteken?
 


Overigens hoeven al die dieren niet zo erg bang te zijn, want er komt bijna geen verkeer voorbij. Zoals op alle highways, die we hebben gereden, kom je in geen uren iemand tegen. Al is het dan een mooie zondag, dagjesmensen kennen ze hier beslist niet. Voor het eerst hebben we “veel” vrachtverkeer gezien en dat op zondag! We hadden ons al eens afgevraagd hoe men overal wordt bevoorraad, omdat we zo weinig of bijna geen vrachtwagens zagen. We dachten dat het misschien door de lucht zou gebeuren.

Het was een lange trip naar Watson Lake, maar de omgeving was weer mooi en afwisselend. Om met een buschauffeur van lang geleden te spreken: Als ja naar links kijkt, zie rechts niets”. Als je hier rechts een meer, rivier of stroompje mist, dan is er links wel een. Soms kalm, soms wild stromend..

We passeerden twee kleine plaatsen, waar een handjevol mensen woont en waar niets te beleven viel. Net als je dan Watson Lake binnenrijdt (ook 10 huizen en een wc) zie je een huis met een oerwoud van borden er omheen. Allemaal op palen getimmerd. De man, van wie dat alles is, begon ooit met het naambord van de plaats waar hij vandaan kwam en toen werd het een uit de hand gelopen hobby. Ook passanten hangen borden op en het zijn niet alleen plaatsnamen, maar ook namen van straten, kentekenplaten en soms hebben mensen er hun eigen naam en afkomst opgehangen.. Er hangen er vele duizenden. Ook moeten er zijn uit Nederland, maar wij hebben alleen Den Haag kunnen ontdekken. Alles bij elkaar wel grappig.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan