Fort Nelson

Door Lenssinck J.B. - 23-09-2010 23:26

21.09.10

Fort  Nelson

Toegedekt door alle mogelijke warmhoudende middelen, zoals grote badhanddoeken en dubbel gevouwen dekens, hebben we vannacht de kou doorstaan en heerlijk geslapen. Als we dan opstaan, gaat de kachel op de hoogste stand, het broodrooster en alle lampen aan.  Het was niet zo mistig vanmorgen en de zon kwam al vroeg tevoorschijn. Op weg dus naar Fort St Nelson.

Onderweg zagen we twee soorten hertachtigen, waarvan we de naam niet weten. Ze zijn niet zo groot, de ene soort heeft een witte vlek achter de kop en de andere een witte spiegel met een zwart staartje, ook achter de kop, maar dan iets verder. We denken ten minste dat het een staartje is. We hebben het niet zien bewegen. Beide soorten trekken zich niets aan van voorbijgangers en je moet goed opletten dat ze niet net voor de auto de weg op komen. Ze “doen” iets aan de rotsen, maar we hebben niet kunnen ontdekken wat. Was het likken of knabbelen?


 

Het traject was weer prachtig: het ene mooie meer en mooie uitzicht na het andere. Vooral halverwege, ter hoogte van Summit Lake, waar we flink gestegen waren en we zicht hadden op de bergen met volop sneeuw. Ook langs de weg lag versgevallen sneeuw. Summit is het hoogste punt van de Alaska Highway en even buiten Nelson, waar we nu zijn, is het laagste punt van deze weg. De weg is overigens van prima kwaliteit.

Onderweg kom je, behalve een paar lodges en echte ouderwetse kampeerterreinen, weinig aan bewoning tegen. De meeste lodges en terreinen zijn trouwens gesloten. Gelukkig is er om de zoveel kilometer wel een benzinestation en die heb je hard nodig met zo’n slurper als wij hebben. De foto hieronder is van een nog veel grotere slurper. Deze combinatie kom je ook hier zelden tegen. Eigenaar voor direcrteur transportbedrijf. Zaak en vrachtwagns verkocht, maar deze mooie trekker aangehouden. Daarbij een leuk caravanetje gekocht en daarmee trekken ze nu heel Amerika door. De trekker: 16 cylinders, totale cylinderinhoud ruim 16 liter, 575 PK , 13 versnellingen (alleen vooruit). Verbruik ,, een diepe zucht van de eigenaar, maar hij voegde eraan toe dat de trekker geen moeite had met de caravan.

Beren hebben we nog steeds niet gezien en we vermoeden dan ook dat ze al in winterslaap zijn. We hebben bedacht dat we een berenpak gaan huren en langs de weg gaan lopen voor de toeristen. Hier en daar gaan we dan even zitten, zodat men een foto kan maken en we zetten er dan het bekende schoteltje bij. Hebben we meteen de reiskosten er uit. Het levensonderhoud is hier duur en vooral de benzineprijs is in de bergen behoorlijk veel hoger. Niet zo’n wonder natuurlijk als je bedenkt dat alles boven gebracht moet worden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan