Jasper 1

Door Lenssinck J.B. - A long time ago

27.09.10

Jasper

Joop heeft vanmorgen eerst een wandeling gemaakt over het gigantische terrein. Er zijn 781 kampeerplaatsen! Behalve de paden, die echt slecht zijn met diepe gaten, ziet alles er geweldig goed en verzorgd uit. Prima sanitair en heerlijk warm douchewater, waarvoor je ook niet extra hoeft te betalen., wat nogal eens gebeurd op andere kampeerplaatsen, terwijl ze niet echt goedkoper zijn. Op zijn wandeling kwam hij ook op een plek, waar iets bekends te zien was. En ja, de vlag en het mededelingenbord van de ANWB. Ze zijn hier met 16 equipes voor een reis van 3 weken in de canadese Rocky Mountains. Ze waren overigens weg voor een excursie.

Dachten wij vandaag met de kabelbaan omhoog te kunnen gaan, dan ging dat mooi niet door. We moesten namelijk eerst op zoek naar een dokter, want ik heb door een jichtaanval behoorlijk pijn in mijn linkervoet. Op weg naar het dorp Jasper eerst even Paul gebeld. We moesten nodig even bijpraten Daarna naar de Tourist Information om te vragen waar we een dokter konden vinden. Het is toch een grotere plaats we dan we aanvankelijk dachten, want er is zelfs een ziekenhuis en daarnaast een grote huisartsenpraktijk. Het was intussen 12.30 uur en de praktijk was tot 13.00 uur gesloten. Dan maar vast onze boterhammetjes gegeten. Bij de receptie van de moderne praktijk kregen we te horen dat we om 14.00 uur bij de dokter terecht konden. We moesten wel alvast even een formulier invullen, Can. $ 120,--- !!! betalen en dan maar wachten. Het was dik 14.15 uur toen we geroepen werden door een aardige, heel jonge vrouw die het met me eens was dat ik geplaagd werd door jicht. Na mijn bloeddruk gecontroleerd te hebben, die overigens zeer goed was, heeft ze medicijnen voorgeschreven. Op naar de drugsstore (je zou daar bij ons toch heel wat anders van verwachten) voor het halen van de medicijnen. Een mooie moderne drogisterij annex apotheek. Het gereedmaken van de bestelling duurde ook weer de nodige tijd, zodat we intussen naar de overkant naar de supermarkt gingen om vast wat in te slaan. Bij de kassa raakten we aan de praat met een nederlandse mevrouw, die al 32 jaar in Canada woonde. Ze kwam oorspronkelijk uit Zaandam. Ik had haar ook in de apotheek gezien en toen gedacht, puur intuïtief: “dat kon wel een nederlandse zijn”. Gek is zoiets.

Al met al heeft ons dat zoveel tijd gekost dat we besloten naar de camping terug te gaan. Het is niet te geloven hoe druk het daar nog is in deze tijd van het jaar.

De vorige bewoners van onze plek hadden wat brandhout laten liggen en Joop kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan om vanavond eens een lekker vuurtje te stoken. Er zijn overal speciale vuurplaatsen op de campsites en bij de ingang van het park kun je zakken hout kopen. Als je je inschrijft vragen ze meteen of je ook hout wilt. Jammer genoeg begon het te regenen en moesten we naar binnen. Het vuurtje bleef nog lang branden.Afgezien van het feit dat het vanavond begon te regenen, was het vandaag heerlijk weer. Zonnig en zelfs warm. We konden in onze blouse buiten lopen. Dat hadden we hier in de bergen niet verwacht. Je kunt trouwens wel merken dat ook hier het eind van het seizoen nadert, want de meeste campings en RV-parken zijn al dicht en ook deze gaat 15 oktober sluiten. Bij Lake Louise, waar we naar toe gaan, is een camping, die het gehele jaar open is en dat zal dan wel voor de wintersport zijn.

Morgen zijn we in ieder geval nog in Jasper en zullen dan het beloofde kabelbaanritje omhoog maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!