Jasper 2

Door Lenssinck J.B. - 29-09-2010 23:55

28.09.10

Jasper

Begon het gisteravond een beetje te regenen, vannacht ging dat over in een constante stortvloed en ook vanmorgen was het niet bepaald droog. Het bos is een grote modderpoel. Wat we van plan waren, kon dus niet doorgaan: onze kabelbaantocht naar de top van de Whistler. Die lag tot ver onder de top in de wolken. Helaas heeft het dan geen zin naar boven te gaan om van mooie vergezichten te genieten. Op ons gemak van alles gedaan en de tijd genomen voor een lekker kopje koffie.

Vanmiddag werd het iets beter en zijn we weer naar de plaats zelf gegaan, want we waren tot de conclusie gekomen dat we nog meer passen voor de parken nodig hebben om naar Lake Louise en eventueel Banff te gaan. In een of andere folder zagen we dat je voor Can. $ 57,90 p.p.(seniorenprijs) een jaarpas voor alle wegen kunt kopen en wij hadden voor deze drie dagen al Can. $ 49,30 voor ons beiden betaald. De mevrouw aan het loket vroeg ons destijds slechts waar we heen gingen en voor hoeveel dagen en ze vertelde ons niet dat, als we verder dan Jasper zouden willen, we dan weer zouden moeten betalen. Dus zo’n 7 dagen erbij zou het de moeite waard gemaakt hebben een jaarkaart te nemen. De Canadese regering is zeer coulant voor domme Hollanders die het weer eens niet wisten: we konden een jaarpas kopen en dan werd het reeds betaalde eraf getrokken. Iedereen zal begrijpen dat we dat maar hebben gedaan.

Voor de zekerheid nog even gas getankt, want overdag hebben we de kachel niet nodig, maar ‘s avonds wordt het toch iets frisser.

Vanmorgen zagen we vlakbij (op zo’n 20/25 meter) onze camper 2 heel grote hertachtigen. Ze hadden geen gewei en hun achterwerk was veel lichter van kleur dan de rest van het lijf, dat een prachtige schutkleur had Tegen het donker van de bomen zag je alleen hun vrij grote flaporen bewegen. Een van hen heeft hier de gehele dag rondgehangen en af en toe eens even lekker liggen herkauwen. Het waren echt enorme beesten. Wapiti’s of Elk‘s? We weten het niet. We hebben ook een eekhoorntje als buurman, want hij scharrelt hier de gehele dag rond. Is driftig op zoek naar iets te eten en gaat dan op zijn gemak zitten knabbelen. Ook hij heeft een schutkleur en hij heeft een wit buikje en is beslist veel kleiner dan de nederlandse eekhoorn. Joop zag zonet een prachtig oranje vogeltje en hij hoorde vanmorgen het gefluit van marmotten. Maar beren? Nee, die hebben we hier nog niet gezen, al zeggen de parkwachten dat ze er zeer beslist wel zijn.

We hebben nog een dag bijgeboekt, want het is hier erg leuk. We moeten dan meteen in het plaatsje een internetcafe of bibliotheek zien te vinden, want WiFi heeft dit park niet en we kunnen dus onze berichten niet verzenden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan