Jasper 3

Door Lenssinck J.B. - 04-10-2010 03:12

29.09.10

Jasper

De nacht was kouder dan we hier gewend zijn. Halverwege er maar een dekentje bij gelegd.

Het was vandaag redelijk weer, maar niet goed genoeg om de Whistler per cabletram te bestijgen. Zonde van de Can. $ 32,50 p.p, vooral als je toch al niet zo van dat soort vervoer houdt. Bij mooi weer zal het boven best mooie vergezichten opleveren, maar hier beneden is het ook erg mooi. Na de lunch naar het dorp, waar we heerlijk rondgewandeld hebben op zoek naar wat kleinigheden voor de kleinkinderen. Daarin zijn we, denken we, aardig geslaagd. Toen op naar de gemeentelijke bibliotheek om onze opgespaarde verhalen te kunnen verzenden. De service gaat hier niet zo ver als in de VS, waar je overal in de bibliotheken gratis terecht kunt, maar de prijs kostte niet duur, zoals dat door sommige mensen in “goed” nederlands wordt gezegd!

Na het eten kwam er opeens een aantal van dezelfde dieren langs zoals we die ook gisteren zagen. Volgens ons waren het allemaal hindes met wat kleintjes. Op hun gemakje staken ze vlak voor ons het pad over, zodat we ze goed hebben kunnen fotograferen. Wel even opgepast dat er geen mannetje bij was (ze schijnen vaak een hele harem te hebben), want dan willen die nog wel eens aanvallerig doen in deze tijd van het jaar. De foto van gisteren was niet zo erg duidelijk, zodat we nu een betere plaatsen. 
WE zitten nu ergens buiten te mailen( geen andere aansluiting) en hebben het fototoestel vergeten. Maar morgen zullen we er denken, en dan plaatsen we alsnog alle bijbehorende foto'S.

 

De dieren waren in dit geval, afgezien van de 2 kleintjes, allemaal van een andere grootte, maar de grootste heeft toch wel de afmeting van een redelijk formaat paard. Een van hen had kennelijk de leiding, want die “blafte” de roedel, want zo heet zo’n kudde geloof ik, bij elkaar. Het was een soort geblaf van een hond, maar dan hees. Heel eigenaardig.

Morgen vertrekken we naar Lake Louise en we hopen dat we daar weer een camping of RV-park treffen met WiFi. Dat ze zoiets hier niet hebben, is ook eigenlijk wel te begrijpen met al die bomen in het park.

 

Graag wil ik (Joop) ook nog een kleine bijdrage leveren. We hebben in deze camper een rook- en gasdetector. Van de rookmelder weten we dat deze zeer gevoelig is en een enorm kabaal als alarm maakt. We hebben dit al een paar keer meegemaakt en iedere keer weer schrikken de buren waarschijnlijk nog harder dan wij (wij raken er een beetje aan gewend, maar we hebben iedere keer nieuwe buren). De plaatsing van het apparaat is zeer strategisch: dichtbij de gaspitten, zodat bij het bakken van wat dan ook het apparaat steevast begint zijn werk te doen., vooral als je vergeet de afzuiger aan te zetten. De afzuiger heeft een afvoer naar buiten, die met een klep aan de buitenzijde met een soort schuifslotjes kan worden afgesloten. Afsluiten is prettig als je rijdt, want anders gaat het ding ontzettend klepperen. Wij doen het dus altijd dicht als we gaan rijden, of stoppen noodzakelijkerwijs graag als we al rijden, maar………… we vergeten het meestal open te doen voordat we gaan bakken of braden. De afzuiger staat dan vrolijk tevergeefs te zuigen en het rookalarm gaat voor de zoveelste keer af. Ik heb geprobeerd om de batterij eruit te halen maar dat lukt niet zonder het apparaat te slopen. Waarschijnlijk is het een goedkoop, é é nmaliggebruik weggooitype. Hoe dan ook, we hebben hem nu van de wand gehaald en helemaal vó ó rin de camper op een plankje gelegd. Maar ik zei het al: het ding is zeer gevoelig en dus zette hij ook daar zijn beste beentje voor, zelfs nu de batterij al aardig leeg begint te raken. En dat heeft weer tot gevolg dat hij op de meest vreemde tijdstippen slechts é é n klagelijke piep laat horen, maar vooral s’nachts is dat verrekte vervelend. Daarom heb ik het ding op een gegeven moment maar achter de gesloten deur in de toilet/doucheruimte neergelegd. Daar heeft hij overigens niet zolang gelegen, want dat is natuurlijk ook vragen om moeilijkheden. Niets menselijks is ons vreemd nietwaar en daar is het toch een toiletruimte voor. Hij ligt nu weer op het plankje vó ó rin. We gaan hem niet vervangen en laten hem een rustig versterven., we hebben er geen foto’s van.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan