Lake Louise 2

Door Lenssinck J.B. - A long time ago

01.10.10

Lake Louise

De treinen hebben ons vannacht redelijk met rust gelaten. Slechts twee keer werden we wakker van hun gebler. Een ander woord kan ik er niet voor vinden. Het galmt door het hele gebied.

Het wordt bijna eentonig, maar toch…. De zon liet ons niet in de steek vandaag en de temperatuur was heerlijk. Je hebt vanaf een uur of elf geen jas nodig.

Rustig aan vandaag was ons motto. Na de koffie en de lunch maar eens gaan kijken wat het dorp Lake Louise voorstelt. Van een dorp kun je eigenlijk niet spreken. Het is een groot parkeerplein met aan twee zijden in L-vorm een paar winkels en een postkantoor en in de nabije omgeving wat vakantiewoningen. De souvenirwinkels zijn van het luxe soort en erg duur. Er is ook een kleine supermarkt, die ook aardig aan de prijs is, maar je bent toch blij dat je wat noodzakelijke dingen kunt kopen.

Dan op naar het meer, waarvoor zoveel mensen hier naar toe komen. Het ligt erg hoog, op zo’n 1700 meter en dat is op zich kennelijk al iets bijzonders. Verder ligt het ingeklemd tussen de bergen en dat zijn aardig hoge jongens. Het is een lieflijk meer en afhankelijk van de lichtinval blauwgroen of donkergroen van kleur. Het lijkt niet diep, maar het heeft toch een diepte van 70 meter. Het water wordt zelfs in de zomer niet warmer dan 4 graden C. Van november tot juni ligt er ijs van soms 1 meter dikte. Zal best mooi zijn om te schaatsen. Ik moet eerlijk zeggen dat het meer mij wat tegenviel. Ik had er misschien een verkeerde verwachting van, omdat iedereen er zo over roept. Ik verkeerde ook in de veronderstelling - had het ergens gelezen - dat de omliggende gletschers tot in het meer kwamen. Dat is helemaal niet het geval. Er zijn wel gletschers, maar die eindigen ergens veel hoger.

Aan de ene zijde van het meer staat een enorm groot hotel, Chateau Lake Louise, waar 1000 gasten kunnen logeren! Of het meer ook een druk bezocht gebeuren is! Het zal ook wel lonen, want in de winter is dit een geliefd skigebied.

Het valt op dat je op de enorme parkeerterreinen bij het meer geen parkeergeld hoeft te betalen. Het zou anders best een goudmijntje zijn, want zelfs in deze tijd van het jaar was het nog behoorlijk druk. Er werden ook blikken vol Japanners of Koreanen (die komen hier ook veel) open getrokken en iedereen maar glimlachend op de foto met op de achtergrond het meer of op een bankje langs het meer. Er is aan een kant van het meer namelijk een mooi wandelgebied aangelegd met veel bankjes om langs het water in het zonnetje te genieten. Twee, na later bleek, Koreaanse dames wilden per se met ons op een bankje op de foto. Helaas spraken ze nauwelijks Engels, zodat we niet konden vragen waarom dat was. Het enige wat ik kan bedenken is mijn grijze haar. Dat kennen ze niet en we herinnerden ons dat we in Maleisie ook zo werden bekeken. Kinderen wezen zelfs op ons.

We hebben een paar uur heerlijk in de warme zon aan het meer gezeten en al het toeristische gedoe gadegeslagen en dat is op zijn tijd ook heel leuk.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!