Lake Louise 3

Door Lenssinck J.B. - 04-10-2010 03:26

02.10.10

Lake Louise

Even een kort bericht uit een zomers Banff. Het is echt blote-blouses-weer en je ziet nog menige korte broek.

We vonden het niet de moeite van camping te veranderen, want de afstand Lake Louise-Banff is maar 58 km en bovendien moeten we toch dezelfde weg terug om richting Vancouver te gaan. We reden voor het eerst in al deze weken op een echte vierbaansweg, een echte snelweg dus: de Trans Canada Highway. Prima weg, maar ze waren er nog wel mee bezig. Zo zijn er en worden er wildviaducten gebouwd. Aan de zijkanten van de weg zijn afrasteringen gemaakt om het wild tegen te houden, want er schijnt hier nogal wat wild doodgereden te zijn.

Banff is een modern stadje, met een brede boulevard en leuke, maar ook dure winkels. Ik had behoefte aan een trui, omdat het vooral ’s morgens behoorlijk fris is. Ik ben daar in de uitverkoop prima in geslaagd. We zagen ook nog een beertje van glas, dat straks waarschijnlijk (we moeten hem nog kopen) mijn glasverzameling gaat aanvullen. Eerst gaan we naar de bibliotheek. We staan er op nog geen steenworp afstand van geparkeerd en daar zullen we eerst even een paar verslagen verzenden, zodat iedereen weer op de hoogte is van ons wel en wee. Het verslag van vandaag doen we - al is het nog maar aan het begin van de middag - meteen maar erbij.

Nou, dat ging mooi niet door. We hadden voor 1 uur internetten geboekt bij de bieb en gingen driftig aan de slag. Helaas kregen we geen verbinding en de dames van de bieb wisten er ook geen raad mee. Geld terug en onverrichterzake de bieb maar weer verlaten. Er was nog wel ergens een internetcafe, maar na enig overleg besloten we tot morgen te wachten. Misschien is er op de camping in Revelstoke WiFi en dan is het leuker als dit verslag helemaal is afgemaakt.

We vonden nog een leuke beer van glas, zodat die over 2 weken (!!!!!) thuis de collectie zal opsieren. Thee gedronken in de camper en dan naar de camping over de Bow Valley Parkway. Die weg loopt parallel met de Trans Canada Highway en is volgens ons de oude verbinding tussen Lake Louise en Banff. Een prachtige weg, helemaal door de bossen. Eerst zagen we een soort berggeiten, een gezinnetje van vader, moeder en kind, dachten we. In de auto voor ons hadden ze dat ook gezien en ze stopten zodanig dat ons zicht om een foto te maken verloren ging. Toen ze uiteindelijk wegreden, ging het geitendrietal er ook van tussen. Verderop liep een jong hertje en nog even verder een heuse kariboe met een mooi gewei. Van beide zijden werd er midden op de weg gestopt. Wij dus ook (er was geen berm). Bijna bedierf een motorrijder achter ons de pret door met ronkende motor duidelijk te maken dat hij er langs wilde. Ondanks deze …….. actie ging het beessie er niet van door en heb ik hem toch kunnen fotograferen. Intussen hebben we ontdekt dat de hindes, die we in Jasper zagen, Wapiti’s moeten zijn geweest. De foto staat bij het verslag van 29 september.


Morgen gaan we op weg naar Revelstoke: het begin van het laatste stuk Canada dat wij zullen zien.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan