Revelstoke 2

Door Lenssinck J.B. - 05-10-2010 18:00

04.10.10

Revelstoke 2

We hadden onszelf beloofd er een rustig dagje van te maken, maar het begon al met een drukke ochtend. Omdat we al dagen geen camping met WiFi hadden gehad en er hier gelukkig wel een was, waren we gisteravond al begonnen met het verzenden van achterstallige verslagen. Daar stonden geen foto’s bij en we berichtten toen dat de foto’s zouden volgen. We deden dat toen niet meer, omdat we buiten moesten zitten in een soort prieeltje. In de camper hadden we n.l. geen ontvangst Vraag me niet waarom, want daarvoor ben ik beslist niet computertechnisch genoeg om dat te begrijpen. Ik ben blij dat ik zo langzamerhand weet hoe ik moet inloggen op de site van Tioga Tours om op de weblog te komen. Daarna kan ik dan mijn verslag van de Works Tekstverwerker in de weblog opnemen. Volgen de foto’s, die eerst van het fototoestel op de computer moeten en dan van de computer op de website. Enfin, de volgorde laat bij mij nog weleens te wensen over en ook nu zal ik het wel verkeerd verteld hebben. Volgens Joop moeten we nog maar veel op reis om er ervaring mee te krijgen, want thuis heb je zulke dingen niet echt nodig. Uiteindelijk bleek na een paar uur ploeteren vanmorgen dat er een verslag zoek was. Lake Louise 2 was in het meer verdwenen. Later bleek dat er maar 4 verslagen in een bepaalde bestandsopsomming kunnen staan en toen er 5 bleken te zijn, heeft de computer zelf besloten de vijfde en dat is dan Lake Louise 2 in “mijn documenten” te plaatsen. Kunt u het nog volgen? Nou, ik niet. Gelukkig staan de meeste foto’s, die we uitgekozen hadden, nu bij de verslagen. Of ze bij de juiste verslagen staan, is ook weer de vraag. Een mens tobt wat af. Meestal deden we dit soort karweitjes ‘s avonds als het toch donker is en je niets meer kunt ondernemen. De boeken zijn gelezen en het is een leuke bezigheid om het samen te doen. Het geeft wel eens wat gekrakeel als we het niet helemaal eens zijn of wanneer ik weer eens wat verkeerd doe. Iedereen kan zich nu een voorstelling maken hoe het er bij ons ‘s avonds in de camper aan toe gaat. We kunnen gelukkig wat hebben, dat hebben de afgelopen 50 jaar wel bewezen.

We hebben dus vanmorgen aan alle adressen een mailtje gestuurd dat we de foto’s hebben geplaatst. Geinteresseerd? Kijk dan op de verslagen vanaf Jasper 3, maar dan zonder foto’s bij Lake Louise 2.

Vanmiddag zijn we Revelstoke in geweest. Dat was vrij gauw gebeurd, al was het een grotere plaats dan die waarvan we er onderweg veel hebben gezien. Ook weer typisch canadees/amerikaans. Een brede doorgaande weg, vooral lang en recht, met even rechte parallel- en zijwegen, iets minder breed en vooral minder lang. Men praat hier, als je de weg vraagt, ook niet over de eerste of tweede straat rechts of links, maar over zoveel “blocks” rechts of links. Verder was er in Revelstoke niet veel te beleven. De drukte vonden we op het parkeerterrein van de supermarkt. Daar reed iedereen af en aan in zijn pickup, want bijna iedereen heeft zo’n ding en gewone personenauto’s zijn echt in de minderheid.

Natuurlijk moesten ook wij nog een paar boodschappen doen. De supermarkten in Canada zijn ontzettend goed gesorteerd, zodat je door bijv. alle flessen melk jouw fles niet meer vinden kunt. Wel heel erg gemakkelijk is dat veel in bulk is opgeslagen. Allerlei soorten noten en zoutjes in bakken met een schep of stortkoker (zoiets zie je bij ons wel met snoep bij het Kruidvat) . Elke bak heeft een nummer. Je vult je zak met het verlangde, schrijft het nummer op een label (voor de caissiere) en met dat label maak je de zak dicht. Zo gaat dat ook met alle mogelijke soorten ontbijtgranen met of zonder gedroogd fruit of met koffie, zowel gemalen als in bonen en weet ik nogal wat meer. Vandaag zagen we voor het eerst ook allerlei soorten suiker. Als je dus maar een klein beetje heel fijne, of bruine of lichtbruine suiker nodig hebt, dan vul je zelf een zakje en hoef je niet een groot pak te kopen. Dat vond ik erg makkelijk. Vooral omdat wij bijna door onze kilozak suiker heen zijn en een heel kilo voor de laatste 10 dagen beslist veel te veel is.

We hebben op het parkeerterrein rustig een kopje thee gedronken en alles bekeken, waarna we vandaag niet zelf hebben gekookt, maar een hapje zijn gaan eten.

Morgen (is intussen vandaag 5/10)   vertrekken we richting Kamloops. Het wordt dan een echt ander soort gebied. Land- en wijnbouw en aan veeteelt zal het ook wel niet ontbreken. Een hele verandering met wat we gewend zijn, maar alles heeft zijn charme.
Tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan