Kamloops 1

Door Lenssinck J.B. - 09-10-2010 04:27

05.10.10

Kamloops

Vanmorgen hadden we beslist een vooruitziende geest, want we vonden dat we, voor we weggingen uit Revelstoke, toch nog maar het verslag van de vorige dag moesten wegsturen. En vanavond zou blijken dat dat heel goed gedacht was.

We vertrokken uit Revelstoke met mooi weer. Kennen we nog een ander soort weer? Zoals we al verwachtten, werd het een geheel andere omgeving dan we gewend zijn. Op de eigen manier toch ook weer heel mooi. Hoge heuvels, weilanden, maïsvelden, veel bebouwing maar niet dicht op elkaar, en kleine plaatsen of nederzettingen wisselden elkaar af. We zagen ook borden met “fruit te koop” langs de weg, maar de bijbehorende bomen hebben we niet gezien en ook het soort fruit werd niet vermeld. Zelfs zijn er wijngaarden in de buurt!

Al gauw reden we langs Lake Sushwap. Een enorm groot meer, dat zijn naam dankt aan de Indianen. Het is jammer dat - ook hier weer - het uitzicht op de daarvoor bedoelde punten wordt belemmerd door veel bomen. Toch geprobeerd foto’s te maken. Uiteindelijk kwamen we in Salmon Arm, een vrij grote plaats aan het meer. Op naar de Tourist Information om te informeren waar we de houseboats en de salmon run konden vinden, die vermeld staan in onze reisgids. Houseboats zijn varende caravans, die je kunt huren. We hadden zoiets ooit ook eens in Engeland gezien en die waren erg leuk. Zouden ze hier ook zo zijn? Een aardig meisje van de Canadese VVV wees ons waar we terecht konden. Op de plaats van verhuur van de boten eerst maar in het zonnetje een sneetje brood gegeten en toen langs het meer en op de pier gewandeld. Er lag inderdaad 1 houseboat, maar ik vond die in Engeland romantischer. Op de pier aan de praat geraakt met een echtpaar, dat met hun tweelingkleinkinderen in het zonnetje wandelden. Zij hadden een oppasdag.. Hartstikke leuk gesprek en ook zo grappig dat zoiets zomaar spontaan gebeurt.

Op naar de salmon run in de Adam’s River. Daar worden de zalmen geboren en ze gaan daarna richting oceaan, waar ze zo’n 3 jaar blijven. Dan zwemmen ze de rivier weer op om er te paaien en meteen daarna te sterven (ook geen leuk leven!). Dat gebeurt meestal in oktober en 1 keer in de 4 jaar zeer massaal. Die ene keer in de 4 jaar zou dit jaar zijn. Het schijnt dat het water dan zo vol met zalm is dat je over hen heen de rivier zou kunnen oversteken en dat er voor hen geen ruimte is om nog te kunnen zwemmen (zegt men). Zo erg was het vandaag niet, maar er waren al wel veel zalmen. De grote drukte wordt over 1 of 2 weken verwacht, maar daarmee ook de stank van rotte vis, aldus een van de bezoekers, die het al eens had meegemaakt. Overigens hadden al een paar zielepoten het loodje gelegd. Ze worden dan van rood roze en op den duur wit en er blijft een hoopje graten over. Omdat de vissen echt rood zijn, waren ze goed in het water te zien en bovendien zwommen ze veelal langs de kant van de rivier.
Het was er behoorlijk druk. Hele busladingen ouden van dagen, die echt een dagje uit waren. Overigens is er alles prima georganiseerd: speciale grote parkeerplaats in een weiland, toiletten en natuurlijk alle mogelijke kraampjes met broodjes zalm en aanverwante (vr)eetwaren (Joop kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan en at een broodje zalm) Een shirt met de tekst “Salute to the Stokey Salmon” moet je natuurlijk ook in je verzameling hebben. Er was zelfs een soort toneel gemaakt voor het festival dat op het hoogtepunt van de run zal plaatsvinden. We hebben dan dat hoogtepunt niet meegemaakt, maar nu konden we aardig rustig van een en ander genieten. Ik moet er niet aan denken dat we het ook heel anders hadden kunnen treffen.

We hadden onderweg heel wat campings en RV-terreinen gezien, maar die waren nog te ver van Kamloops af. Toen we daar aankwamen, waren ze niet meer zo ruimschoots voorhanden en zo kwamen we op dit terrein terecht. Niet geweldig en - zo kwam ons voorgevoel uit - zonder WiFi. Jammer, nu kunnen we dit verslag niet verzenden en we blijven hier nog 1 dag, zodat dat van morgen ook even zal moeten wachten, tenzij we een bibliotheek vinden. We zien wel en jullie dus ook.

06.10.10

Na een nacht niet slapen door de ongelooflijke herrie zowel door de weg als door de spoorlijn, besloten we vandaag alleen maar een paar boodschappen te doen en een beetje bij te komen. Een paar foto’s gemaakt vanaf het RV-terrein van de rivier en de overkant van de rivier.
 

We staan hier vlak langs de snelweg en het verkeer raast maar door evenals de treinen. Die razen weliswaar niet zo hard, gaan zelfs tergend langzaam, maar je hoort ze heel goed. Bovendien zijn ze ontzettend lang, 2 locs ervoor, 1 ertussen en dan nog 1 aan het eind en daartussen meer dan 100 meestal platte wagens, waarop dan tweehoog containers staan. Er gaat hier ontzettend veel vervoer per spoor. Vandaar dat we onderweg betrekkelijk weinig vrachtverkeer zagen. Nu we richting Vancouver gaan, wordt dat wel wat meer.

Het is jammer, maar de kwaliteit van de campings en RV-terreinen wordt steeds slechter. We hebben dus helemaal niets te vertellen en het versturen van onze verslagen kan dus ook niet, want een WiFi-gelegenheid hebben we in de buurt ook niet ontdekt. Morgen beter?

 

.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan