Surrey 2

Door Lenssinck J.B. - 12-10-2010 01:19

09.10.10

Surrey

Alle regen, die ze “boven”voor ons opgespaard hadden, komt er sinds gisteravond uit. Het is ongelooflijk zoveel water er al gevallen is en nog steeds valt. De camping is een groot meer en over de paden stroomt het als riviertjes naar beneden. Gelukkig staan we op een “hard stand” (geasfalteerd gedeelte in het gras) en kunnen we in ieder geval droge voeten houden bij het in- en uitstappen.

Het weer lokt ook niet erg om uitstapjes te maken. We moesten natuurlijk nog wel voor de inwendige mens zorgen en gingen vanmiddag even boodschappen doen. Dat even werd een hele tijd. De camping ligt namelijk aan de snelweg naar Vancouver, al merk je daar gelukkig niets van. Dat komt doordat men met die weg bezig is en het trace tijdelijk is verlegd. Nu moet je om bij de winkels te komen over de snelweg heen en daar beginnen de problemen, want ook dat stuk behoort tot de werkzaamheden. Heen kwamen we er nog wel uit dankzij de aanwijzingen gisteren van onze campingmevrouw. De supermarkt konden we echter niet vinden en het kostte heel veel gezenuw voordat we uiteindelijk een winkelcentrum vonden. Daar bleek een oosterse supermarkt te zijn gevestigd. Een van een grote keten van Koreaanse supermarkten, bleek later op de verpakking. Alles was op Aziatische landen georienteerd: de artikelen, het personeel, maar ook de klanten. Wij liepen er eigenlijk een beetje verloren tussen. Enfin, na veel zoeken hebben we toch zo’n beetje gevonden wat we moesten hebben . Ernaast was een eetgelegenheid, waar iedereen lekker zat te smullen en te smikkelen. Dat deed ons een beetje denken aan de eetgelegenheid in Kuala Lumpur, Maleisie, waar we op een tussenstop van Nieuw Zeeland naar huis hebben gegeten. Allemaal kleine winkeltjes, waar je te kust en te keur kleine hapjes uit kon zoeken om een maaltijd samen te tellen: rijst, noedels, gefrituurde stukjes vlees, vis of kip, in verschillende sausjes, te veel om op te noemen. Iets voor a.s. zondag? Als we althans dat winkelcentrum kunnen terugvinden. De weg naar de camping vinden was voor ons namelijk een groot probleem. We kwamen terecht op de oprit van de weg naar Vancouver (dat kwam door de omleidingen en omkeren was er niet bij). We zaten al bijna in Vancouver voordat we dankzij Mientje van de Tom Tom weer op het juiste pad terechtkwamen. Het was me het middagje dus wel.

Joop zou verder gaan met het schoonmaken van de auto, maar daar is uiteraard niets meer van gekomen. We hopen maar dat het morgen beter weer is. Zonneschijn verveelt nooit, maar regen…….

Foto’s? Nee, dus.

Verzenden van dit verslag doen we vanavond maar even niet. Daarvoor moeten we namelijk naar de WiFi-hotspot bij de receptie lopen en we hebben wel zwembandjes, maar geen badpakken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan