we zijn in San Francisco

Door Theo en Marlo - A long time ago  We zijn er dan eindelijk. De bijna 11 uur durende vlucht verliep heel voorspoedig en met weinig turbulentie, dus ook geen oxazepammetje hoeven nemen. Theo kreeg een plek voorin het vliegtuig waar je normaal 70 euro voor moet betalen. Nadeel was wel dat we de reis gescheiden hebben moeten maken wat minder gezellig was.  We hebben er nog een flinke tijd overgedaan om door de douane in SFO te komen. Natuurlijk vingerafdrukken van beide handen,duimen en een foto. En dat voor zo`n heel vliegtuig met volgens Theo meer dan 300 mensen. Maar dat was nog niet genoeg want we werden op onverwachte plekken nog twee keer nagekeken. Wij hadden mazzel want we hoefden de koffers niet open te maken.
Op het vliegveld stonde shuttles die je naar de gewenste plek brengen. Een stuk goedkoper dan een taxi en bijna net zo snel. Ons hotel lijkt helemaal niet op de hippe plaatjes van internet. Het is allemaal keurig maar erg gedateerd en een beetje krakkemikkig. Nadat we ons wat hadden opgefrist zijn we met goede moed de stad  ingegaan. Wat een hoop vreemde mensen lopen hier in deze buurt rond zeg. Er lijkt met iedereen wel iets mis. Een hoop zwervers en verslaafden. De een gekleed voor het strand en de ander voor Siberie. Wij behoren tot de laatsten want het is hier erg koud. We hebben gelijk een kaartje voor de tourbus gekocht en zijn de stad al rond geweest inclusief de Golden Gate Bridge. Konden we lekker blijven zitten en toch al een hoop zien.
Het is hier weer heel anders dan in New York. Het doet me ook een beetje aan Londen denken met die oude houten  huizen en parken. Na samen 1 broodje [een heel groot zacht puntje met zoveel beleg dat je mond er niet omheen kan] gedeeld te hebben bij de Subway zijn we nog even naar de bekende zeekoeien gaan kijken en hebben een taxi  terug naar het hotel genomen. We zijn inmiddels uitgeput en Theo hoor ik al niet meer. Jullie moeten zo meteen al weer opstaan en ik kruip lekker tussen de lakens. 
Morgen nog een hele dag San Francisco vol avonturen en natuurlijk de Macy`s.
Werk ze allemaal en groetjes, Marlo


  
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!